Все буде Україна!

Останній поклін герою: в Києві попрощалися з захисником Павлом Гурандою

Останній поклін герою: в Києві попрощалися з захисником Павлом Гурандою

06-09-2023
Україна вшановує свого героя Павла Гуранду, загиблого на Запорізькому напрямку під час виконання військового обов’язку в ході українсько-російської війни. 22-річний воїн став символом відваги та самопожертви, самовідданої боротьби за незалежність і свободу своєї країни, якій вірно служив до останнього дня.

Прощання з військовослужбовцем відбулося у Михайлівському Соборі та на Майдані Незалежності в Києві. Провести захисника у останню путь прийшли рідні, близькі, побратими, товариші та усі, хто його знав.  

«Ця смерть – ще одна цеглина у зміцнення суверенітету України. На таких героях й тримається держава. Ця жертва не буде марною, адже Україна переможе», - зазначив під час заупокійної архімандрит Олексій.

До того як потрапити на фронт, Павло здобував фах інженера-електрика у Київському політехнічному інституті ім. Сікорського. Втім вже 25 лютого 2022 року разом з братом став на захист України. Спочатку у складі добровольчого формування територіальної оборони Києва, а згодом у складі бойової бригади. Під час бойових дій проявив себе як сміливий захисник, вправний воїн та вірний товариш.

«Ціною власного життя він здійснив справжній подвиг. Павло назавжди залишиться в серцях побратимів героєм та прикладом для наслідування», - зазначили військовослужбовці 47-ої окремої механізована бригади «Маґура».

Окремі слова вдячності були адресовані батькам, які виховали справжнього патріота України.

«Павло з братом зростали в любові й виховувались в дусі відданості своїй землі та своєму народові. Я пишався й пишатимусь сином, який загинув як справжній герой», - зазначив батько Павла, начальник оперативної служби Кременчуцької ГЕС Андрій Гуранда.  

 Після віддання шани героя поховають на Алеї Слави на Лісовому кладовищі в столиці.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: