Все буде Україна!

ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту

ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту

24-05-2017
ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту

Останнім часом в Україні щороку виникає до 200 надзвичайних ситуацій. За оперативними даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Україні за 2016 рік зареєстровано 149 надзвичайних ситуацій техногенного,    природного  та соціального характеру.         

Захист населення, об'єктів економіки і національного надбання держави від негативних наслідків надзвичайних ситуацій є невід’ємною частиною державної політики національної безпеки.

Враховуючи необхідність проведення державних заходів захисту населення від надзвичайних ситуацій, у лютому 1993 р. Верховна Рада України прийняла Закон «Про цивільну оборону України», а в березні 1999 р. постановою Верховної Ради України до цього Закону внесено доповнення. Згідно із Законом кожен громадянин має право на захист свого життя і здоров'я від наслідків аварій, катастроф, пожеж, стихійного лиха та має право на надання гарантій забезпечення реалізації цього права від Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів місцевого самоврядування, керівництва підприємств, установ і організації незалежно від форм власності й підпорядкування.

ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту з метою реалізації державної політики,  спрямованої  на  гарантування  безпеки   та   захисту   населення  і  територій. Відтак за травень місяць, відповідно до графіку проведення планових навчань та тренувань з питань цивільного захисту на філіях ПАТ «Укргідроенерго» на 2017 рік, на станціях були проведені тренування за наступною тематикою:

  • «Практичне використання персоналом аварійно-відновлювальних формувань  обладнання, інструменту та пристроїв, які застосовуються при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Об’єктовий матеріальний резерв філії «Канівська ГЕС» для запобігання  та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»;
  • «Способи та організація боротьби з пожежами. Наявність на станції первинних засобів пожежогасіння та їх застосування при пожежах. Відпрацювання дій оперативного персоналу  і формування цивільного захисту при гасінні пожежі на електрообладнанні підстанцій» на філії «Дніпровська ГЕС»;
  • «Дії оперативного та ремонтного персоналу філії при проведенні аварійно-рятувальних робіт під час пошкодження трубопроводу водопостачання на відкритому розподільчому пристрої гідроелектростанції» на філії «Дністровська ГЕС».

Участь у навчаннях взяли більше 100 працівників станцій. Під час протиаварійних тренувань учасниками були відпрацьовані спільні дії та практичні навички відповідно до окресленої тематики та за результатами навчань  усім задіяним службам надано  оцінку «добре». Станціями також були враховані усі зауваження та пропозиції щодо покращення роботи працівників та підвищення ефективності їх дій під час запобігання надзвичайних ситуацій.

 

Поділитися: