Все буде Україна!

Розпочато будівництво другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції

Розпочато будівництво другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції

26-05-2017
26 травня Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик разом з генеральним директором ПАТ «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою дали початок будівництва другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі 4-го гідроагрегату

У ході робочого візиту на Дністровську ГАЕС очільник Міненерговугілля оглянув поточні потужності Дніпровської ГАЕС, зокрема підземний комплекс водоводів та ознайомився з ходом робіт з берегоукріплення на кордоні з Молдавською стороною.

«Якщо в галузі йде будівництво - вона жива, я цим пишаюсь», - прокоментував подію Міністр Ігор Насалик.

Окрема увага була приділена базі гідросилового обладнання та насосної станції захисту села Василівка. Про роботу комплексного розподільного елегазового пристрою 330 кВ (КРУЕ-330), доповів головний інженер Дністровської ГАЕС Анатолій Жук.

«Розбудовуючи Дністровську ГАЕС, ми вкладаємо у енергетичну незалежність України. Кожен новий гідроагрегат – це не лише більш стабільна робота енергетичної системи, а й нові робочі місця, нові замовлення для нашої промисловості. Разом з тим, це є альтернативна енергетика, яка у тому числі буде використовуватись для сонячної та вітрової енергетики. Третина кошторису – це високотехнологічне обладнання українських підприємств, де завдяки замовленням ПАТ «Укргідроенерго» матимуть роботу понад 9 000 працівників», - зазначив Ігор Сирота під час церемонії закладання першого кубу бетону у конструктиви четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС.

Зображення

У заходах також взяли  участь в.о. державного секретаря Міненерговугілля України Юлія Підкоморна, директор Департаменту електроенергетичного комплексу Ольга Буславець, директор Дерпартамнту корпоративних та майнових відносин Валентина Кальніченко, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Нагадаємо, розпорядження Кабінету Міністрів України №164-р «Про затвердження проекту “Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегату № 4” (в адміністративних межах Василівської сільської ради Сокирянського району Чернівецької області) схвалено 16 березня 2017 року. 

 

Поділитися: