Все буде Україна!

ПАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» на 1,6 млрд грн

ПАТ «Укргідроенерго» уклало контракти з ПАТ «Турбоатом» та ДП «Електроважмаш» на 1,6 млрд грн

26-04-2017
26 квітня 2017 року ПАТ "Укргідроенерго" уклало контракти з ПАТ "Турбоатом" і Державним підприємством "Завод "Електроважмаш" на виготовлення, поставку і монтаж обладнання.

"Турбоатом" поставить насос-турбіни, а "Електроважмаш" - гідрогенератор-двигун для будівництва гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС.

Проект будівництва гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС розроблено на виконання програми розвитку гідроенергетики України на період до 2026 року та затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року № 164-р.

Сума контрактів з ПАТ "Турбоатом" склала 997 млн грн, ДП "Завод "Електроважмаш" - 571 млн грн.

Реалізація контрактів запланована на 2017 – 2020 роки. Введення в дію четвертого гідроагрегату Дністроської ГАЕС дозволить збільшити установлену потужність Дністровської ГАЕС на 324 МВт в турбінному режимі та на 421 МВт в насосному режимі. У результаті виробіток електроенергії сягне 768 млн. кВт. год на рік.

Загалом на Дністровській ГАЕС планується пустити в дію сім гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в турбінному режимі та 2947 МВт в насосному режимі.

"Турбоатом" і "Електроважмаш" поставляли обладнання для реалізації проекту будівництва першої черги Дністровської ГАЕС в складі трьох гідроагрегатів. На сьогодні всі гідроагрегати працюють у штатному режимі.

"Вітчизняне обладнання зарекомендувало себе як винятково якісне і надійне. Програма розвитку гідроенергетики до 2026 року - це потужний локомотив розвитку вітчизняної промисловості. Забезпечуючи реальну енергетичну незалежність, ми, водночас, завантажуємо національне виробництво (включаючи десятки підприємств-суміжників), створюємо тисячі робочих місць на високотехнологічних виробництвах у нас в країні", - зазначив Ігор Сирота, генеральний директор ПАТ "Укргідроенерго".

 Довідково:

Дністровська ГАЕС є одним з найбільших енергетичних об’єктів, який реалізується в Україні. Станція акумулює енергію в нічний час, коли навантаження на енергосистему значно знижується, та видає електроенергію під час пікових навантажень на мережу.

Завдяки збільшенню потужності Дністровської ГАЕС, необхідної для регулювання графіка навантажень і перетікань в енергосистемі України, додатково отримується економія палива для ТЕС за рахунок більш оптимальних режимів роботи енергоблоків ТЕС, а також значна економія природного газу за рахунок зменшення кількості пусків енергоблоків ТЕС, що беруть участь в добовому регулюванні енергоспоживання.

 

Поділитися: