Все буде Україна!

У ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснюються заходи з підвищення рівня антитерористичної захищеності

У ПАТ «Укргідроенерго» систематично здійснюються заходи з підвищення рівня антитерористичної захищеності

27-03-2017
14 березня 2017 року о 18 год. 10 хв. на Київській ГЕС було проведено спеціальний оперативний експеримент за участю працівників Служби безпеки України та відповідальних посадових осіб регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом.

14 березня 2017 року о 18 год. 10 хв. на Київській ГЕС було проведено спеціальний оперативний експеримент за участю працівників Служби безпеки України та відповідальних посадових осіб регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом. Відповідно до задуму навчального завдання була здійснена спроба умовного мінування мостового переходу Київської ГЕС та захоплення виробничої будівлі в забороненій зоні гідроелектростанції.

Заходи проводилися з метою підвищення рівня антитерористичної захищеності та усунення на об’єктах Товариства передумов до терористичних посягань.

В ході проведення експерименту охоронниками загону ВВО було виявлено і здійснено затримання трьох невідомих осіб, які намагалися проникнути в заборонену зону Київської ГЕС з водної акваторії нижнього бʼєфу станції. Затримані особи за допомогою моторного човна наблизились та здійснили несанкціоновану висадку на пірсі чергового катера. У той же час службовим нарядом загону ВВО та черговим нарядом посилення охорони ДП «ВОХОР» було виявлено муляж вибухового пристрою на мостовому переході Київської ГЕС. Під час проведення навчання керівний склад Київської гідроелектростанції, оперативний персонал станції та ПАТ «Укргідроенерго», чергова варта загону ВВО діяли згідно з затвердженими положеннями, схемами оповіщення та інструкціями.

За результатами проведення спільних навчань відпрацьовано взаємодію керівництва та чергового персоналу Київської ГЕС із Службою безпеки України, органами Національної поліції та іншими органами державної виконавчої влади.

Варто зазначити, що перевірки реального стану антитерористичної захищеності гідроелектростанцій організовуються та проводяться систематично. У ПАТ «Укргідроенерго» вживаються заходи щодо захисту критичної інфраструктури, враховуючи вразливість об’єктів гідроенергетики на фоні військового конфлікту. Так підрозділи відомчої воєнізованої охорони ПАТ «Укргідроенерго» оснащені сучасною вогнепальною зброєю, засобами індивідуального захисту, спеціальними засобами самооборони, забезпечені автомобілями підвищеної прохідності та патрульними плавзасобами відповідно до діючих нормативних актів Міненерговугілля та МВС України. У філіях ПАТ «Укргідроенерго» налагоджено тісну взаємодію зі всіма суб’єктами боротьби з тероризмом та органами і підрозділами, задіяними на посилення охорони та захисту гідроелектростанцій. 

 

Поділитися: