Все буде Україна!

Північна Македонія забезпечила фінансування для реконструкції шести гідроелектростанцій

Північна Македонія забезпечила фінансування для реконструкції шести гідроелектростанцій

08-03-2023
Уряд Республіки Північна Македонія залучив 36,2 млн євро інвестицій в енергетичний сектор, які допоможуть продовжити термін служби шести великих гідроелектростанцій, підвищити їх встановлену потужність, та, як наслідок, збільшити виробництво електроенергії всередині країни.

Як повідомляє Webalkans.eu, загальна сума залучених коштів складається з кредиту в розмірі 25 млн євро від Німецького банку розвитку KfW, грантів в розмірі 11,2 млн євро від ЄС і 0,2 млн євро від уряду Німеччини.

Проєкт реконструкції буде реалізований протягом наступних двох років. Він включатиме реабілітацію  шести великих гідроелектростанцій (ГЕС Vrutok, ГЕС Vrben, ГЕС Raven, ГЕС Tikvesh, ГЕС Shpilje та ГЕС Globocica), на які припадає від 20 до 30% загального виробництва електроенергії Північної Македонії.

Завдяки інвестиціям встановлена потужність гідроелектростанцій  додатково збільшиться на 13,5 МВт, а річне виробництво електроенергії зросте приблизно на 47,5 ГВт-год. Інвестиції також гарантують зниження витрат на технічне обслуговування, покращення стабільності й надійності енергосистеми, а також захист навколишнього середовища.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: ESM

Поділитися: