Все буде Україна!

ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракт з ПАТ «Турбоатом» на 92 млн грн

ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракт з ПАТ «Турбоатом» на 92 млн грн

22-09-2017
22 вересня ПрАТ «Укргідроенерго» уклало контракт з ПАТ «Турбоатом» на модернізацію, поставку і монтаж обладнання.

В рамках проекту «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга. Коригування», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року № 996-рр, ПАТ «Турбоатом» виконає модернізацію гідротурбінного обладнання із заміною валу турбіни, камери робочого колеса,  допоміжних систем технологічної автоматики, а також візьме участь у введенні в експлуатацію гідроагрегату станційний № 1 на філії «Каховська ГЕС».

Сума контракту ПрАТ «Укргідроенерго» з ПАТ «Турбоатом» склала 92 млн грн. Реалізація контракту запланована на 2017 – 2018 роки.

«Сьогодні перед компанією «Укргідроенерго» стоїть важливе завдання – забезпечення стабільності та надійності роботи об’єднаної енергетичної енергосистеми України та генеруючих підприємств. Робота українських ГЕС та ГАЕС значно залежить від якості обладнання. Досвід показує, що вітчизняне обладнання має репутацію якісного і надійного, у тому числі і обладнання публічного акціонерного товариства «Турбоатом». Протягом багатьох років співпраці удосконалювалися технології виготовлення нових і проведення реконструкції турбін, підвищилась якість продукції та послуг. Укладення договору, предметом якого є високотехнологічне обладнання, свідчить про сприяння розвитку української промисловості, завдяки новим замовленням, а також забезпечення роботою чималої кількості працівників. А це, в свою чергу, означає вагомий внесок у енергетичну незалежність України», – зазначив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

зображення

Варто відзначити, що ПАТ «Турбоатом» спроектував, виготовив і поставив на ГЕС та ГАЕС  ПрАТ «Укргідроенерго» 99 гідротурбін, у тому числі три найпотужніші в Європі насос-турбіни потужністю 410,23 МВт для гідроагрегатів №1-№3 Дністровської ГАЕС.

«З метою  продовження експлуатаційного ресурсу на 30-40 років, підвищення потужності та виробництва електроенергії і надійності в роботі, «Укргідроенерго» продовжує співпрацювати з «Турбоатомом», реалізуючи проекти реконструкції турбін гідроелектростанцій Дніпровського та Дністровського Каскадів», – підкреслив Ігор Сирота.

Довідка:

ПрАТ «Укргідроенерго» – найбільша гідрогенеруюча компанія України, до складу якої входять дев’ять станцій на річках Дніпро та Дністер: Київська, Канівська, Кременчуцька, Середньодніпровська, Дністровська, Дніпровська та Каховська ГЕС, Київська та Дністровська ГАЕС. Будуються Канівська ГАЕС та Каховська ГЕС-2. У 2017 році загальна кількість гідроагрегатів на станціях товариства склала 103, а їх сумарна встановлена потужність досягла 5744,8 мВт (що становить  8,6% всієї генеруючої потужності ОЕС України). Компанія забезпечує покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в об’єднаній енергосистемі України.

 

Поділитися: