Все буде Україна!

Режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ на вересень узгодили на Міжвідомчій комісії

Режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ на вересень узгодили на Міжвідомчій комісії

30-08-2019
29 серпня у Держводагенстві відбулось засідання Міжвідомчої комісії, на якому обговорили актуальну ситуацію на річках та прогнози водності на перший місяць осені.

Згідно з інформацією, яку висвітлили учасники засідання, було встановлено нові режими роботи дніпровських та дністровських водосховищ.

За прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у вересні очікується в середньому 450 м3/с, або 59% від норми (норма для вересня - 768 м3/с).

Виходячи з гідрометеорологічної і водогосподарської обстановки в басейні Дніпра, гідрологічного прогнозу на вересень та з метою забезпечення питною водою населення й підтримання екологічного безпечного стану дніпровських водосховищ, Міжвідомча комісія втсновила такий режим роботи каскаду дніпровських водосховищ на вересень:

Київське водосховище - ГЕС працює в режимі економного поступового спрацювання. Станом на 1 жовтня середньодобовий рівень води має бути в межах 102,60-102,70 м БС (Балтійської системи висот).

Канівське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у водосховищі біля греблі має бути 91,35-91,50 м БС.

Кременчуцьке водосховище - ГЕС працює у режимі поступового спрацювання. Станом на 1 жовтня рівень води має бути в межах 79,60-79,70 м БС.

Кам’янське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних пропусків у нижній б‘єф не менше ніж 400 м3/с, відповідно до екологічних умов Дніпра. Коливання рівня води у верхньому б‘єфі витримується в межах 63,8-64,0 м БС.

Дніпровське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому бєфі допускається від 50,7 до 51,4 м БС. Для забезпечення проходження великогабаритних суден рівень води біля греблі має підтримуватись на відмітці не нижче
51,1 м БС.

Каховське водосховище - ГЕС працює у режимі економного поступового спрацювання, із забезпеченням екологічного попуску не менше ніж 500 м3/с. Станом на 1  жовтня рівень має бути в межах 15,30-15,40 м БС.

За інформацією гідрометеорологів, водність Дністра у вхідному створі Дністровського водосховища у вересні очікується в межах 80-150 м3/с, або 58% від норми.

Для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, Міжвідомча комісія рекомендує здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше 120-130 м3/с.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: