Все буде Україна!

Робота ринку електроенергії: фахівці галузі обговорили питання заборгованості

Робота ринку електроенергії: фахівці галузі обговорили питання заборгованості

28-05-2021
27 травня у ток-шоу Energy Freedom заступниця генерального директора Укргідроенерго Світлана Храпова долучилась до дискусії щодо ситуації з боргами на ринку електричної енергії.

«Питання насправді дуже важливе. Ми як державна компанія занепокоєні,  що закон про порядок погашення і заходи з погашення боргів не працюють», - підкреслює Світлана Храпова.

Заборгованість сьогодні на сучасному ринку зростає і ця ситуація відображається на показниках фінансової звітності компаній. Зокрема, заборгованість Енергоринку на користь Укргідроенерго складає 1,176 млрд. грн.

«Ми дуже сподіваємося, що механізми погашення заборгованості запрацюють і усі учасники ринку зможуть закрити цю заборгованість. І ми зможемо належним чином виправити ситуацію, яка є на ринку електроенергії сьогодні. Накопичення проблем старого і нового ринку - економічно неправильна ситуація, яка погано відображається не тільки на економіці підприємства, але й на економіці України», - зазначає Світлана Храпова.

Також участь у дискусії взяли перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко, перший заступник голови Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Юрій Саква, директор ДП «Енергоринок» Юрій Гнатюк, радник президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Візір та співголова комітету з енергетики EBA Ірина Протопопова. З позицією інших учасників дискусії можна ознайомитись у повному випуску ток-шоу.

Нагадаємо, що нещодавно Укргідроенерго приєдналась до бізнес-спільноти «Energy Club» з метою сприяння сталого розвитку енергетичної галузі України.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Як залучити інвестиції в модернізацію електромереж?

Гідроенергетики обмінялись досвідом щодо роботи ринку електроенергії у рамках конференції Carpathian Oil & Gas Conference

Ціни на електричну енергію. Чого очікувати?

 

Поділитися: