Все буде Україна!

Розпочала роботу турецька ГЕС Lower Kaleköy потужністю 500 МВт

Розпочала роботу турецька ГЕС Lower Kaleköy потужністю 500 МВт

16-04-2021
ГЕС Lower Kaleköy стала шостою за потужністю, збудованою приватним сектором в Туреччині. Завдяки новій гідроелектростанції близько мільйона людей будуть забезпечені чистою енергією.

Останній з трьох гідроагрегатів станції, що розташована на дамбі Lower Kaleköy на річці Мурат, був підключений до мережі. ГЕС розпочала комерційну експлуатацію.

На станції встановлено турбіни типу Френсіса: три потужністю 155,5 МВт кожна та одна на 33,5 МВт. Перший гідроагрегат був запущений у травні 2020 року, наступні – у листопаді та грудні минулого року. Щорічне виробництво електроенергії станцією очікується на рівні 965 ГВт·год.

Lower Kaleköy є першою гібридною електростанцією ВДЕ в Туреччині з ГЕС потужністю 500 МВт та СЕС з 200 000 сонячних панелей потужністю 80 МВт.

Сьогодні Туреччина використовує лише 60% свого гідроенергетичного потенціалу. Встановлена гідроенергетична потужність країни складає понад 28,8 ГВт. Існуючий додатковий потенціал становить 50 ГВт. За останні 15 років у країні спостерігається середньорічний темп зростання попиту на електроенергію у 6%.

Нагадаємо, що серед пріоритетних проєктів Укргідроенерго – встановлення гібридних систем для підвищення ефективності роботи Укргідроенерго в умовах приєднання української енергетичної системи до загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E.

Фото: Kalehan Energy Group Джерело: powerengineeringint.com

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

ПЕРШИЙ ДІЛОВИЙ ТВ: Ігор Сирота про гібридні системи виробництва електроенергії та маневрування енергопотужностями

Чорногорія побудує ГЕС Комарніца потужністю 170 МВт

13 ГЕС та 8 водосховищ планують побудувати у Казахстані до 2025 року

Фотогалерея

Поділитися: