Все буде Україна!

13 ГЕС та 8 водосховищ планують побудувати у Казахстані до 2025 року

13 ГЕС та 8 водосховищ планують побудувати у Казахстані до 2025 року

18-02-2021
Міністерство екології, геології та природних ресурсів Казахстану планує до 2030 року побудувати загалом 39 водосховищ, а за планами Міністерства енергетики до 2025 року в країні введуть в експлуатацію 13 нових ГЕС.

13 нових ГЕС матимуть загальну встановлену потужність близько 177 МВт.

Для оптимального розміщення даних проектів і нових потужностей буде розроблений енергетичний баланс до 2035 року, що забезпечує довгострокове планування. При розробці балансу буде визначено раціональний варіант об'єднання електричних мереж західного регіону з єдиною електроенергетичною системою (грудень 2021 р.).

Планується реконструкція близько 2 тис. км магістральних каналів. 8 нових водосховищ матимуть загальний об’єм 885 млн м³. З 2025 по 2030 роки буде побудовано ще 31 нове водосховище, частина з яких буде використана не лише для зрошення земель, а й допоможе зняти загрозу паводку в населених пунктах.

Паралельно для розвитку газової генерації та гідроенергетики, враховуючи дефіцит маневрових потужностей, Міністерством енергетики опрацьовано чотири потенційні проєкти будівництва генеруючих установок з маневровим режимом на півдні країни.

«В цьому році планується проведення аукціонних торгів на реалізацію проектів поновлюваних джерел енергії, в тому числі маневрових ГЕС. В цілому, на 2025 рік очікується, що частка ВДЕ в загальному виробництві електроенергії досягне 6%», – говорить глава Міненерго Нурлан Ногаєв.

Нагадаємо, що перспективні проєкти Укргідроенерго – будівництво Каховської ГЕС-2Канівської ГАЕС та третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів – увійшли до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року, який нещодавно затвердив Кабінет Міністрів України.

Джерело: vlast.kz

Читайте також:

Каховська ГЕС-2 – одна із запорук надійної роботи «зеленої» енергетики

Чорногорія побудує ГЕС Комарніца потужністю 170 МВт

Четверта за потужністю у Туреччині нова ГЕС Ілісу запустила в роботу останній гідроагрегат

Поділитися: