Все буде Україна!

Що потрібно знати про вакцинацію? Гідроенергетикам Канівської ГЕС розповіли про важливість щеплення проти Covid-19

Що потрібно знати про вакцинацію? Гідроенергетикам Канівської ГЕС розповіли про важливість щеплення проти Covid-19

31-05-2021
На Канівській ГЕС відбулася лекція про важливість вакцинації проти Covid-19, під час якої фахівці Канівського Центру первинної медико-санітарної допомоги розповіли гідроенергетикам про особливості небезпечного вірусу та те, як вберегти себе й рідних від пандемії.

Під час лекції медики зупинилися на методах боротьби з захворюванням, акцентувавши увагу присутніх на тому, що на сьогодні єдиним дієвим інструментом запобігання COVID-19 є вакцинація. Вакцини критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та профілактичними заходами. Перелічивши вакцини, які наразі застосовують в Україні, фахівці   в доступній формі розповіли про особливості кожної з них.

«Covid-19 - це ще не досконало вивчений вірус, який може мутувати і яким вже перехворіла велика кількість людей по усьому світу. Як вберегти себе та своїх рідних  від пандемії?  Необхідно зробити вакцинацію! Чому обов’язково вакцинуватися двічі? Тому, що отримавши першу дозу  вакцини імунітет буде частковим, а отримавши другу дозу -  імунітет сягає аж до 90%. Варто зазначити, що всі вакцини імпортуються в Україну  з дотриманням «холодового ланцюга»  і контролюються спеціальними  термодатчиками.  Також кожна вакцина має сертифікат якості», - розповіла директор Канівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Горьова.

В свою чергу директор Канівської ГЕС Василь Гринь подякував лікарям за змістовну бесіду, наголосивши на важливості інформаційно-роз’яснювальної роботи про проведення вакцинації серед колективів підприємств.

«Світовий досвід з вакцинації наразі доводить свою ефективність, де значно знижується рівень захворюваності та смертності. Як керівник, я піклуюсь про здоров’я своїх підлеглих та  від імені колективу Канівської ГЕС хочу висловити вам подяку за змістовну лекцію про важливість вакцинації проти Covid-19. Для того, щоб подати гарний  приклад працівникам станції  -  буду першим в списках на вакцинацію»,  - зазначив Василь Гринь.

Під час лекції медики Канівського Центру первинної медико-санітарної допомоги дали змістовні відповіді на запитання гідроенергетиків про безпечність вакцин, а також чи захищатимуть вакцини проти COVID-19 від нових варіантів вірусу та  чи потрібно вакцинуватися тим, хто вже перехворів на COVID-19.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою» 

Олександр Жорновий: «Реконструкція Канівської ГЕС дозволить збільшити її потужність до 524 МВт» 

Канівська ГЕС: реконструкція блоку № 4 триває

 

Поділитися: