Все буде Україна!

Швейцарія планує відновити будівництво ГЕС Pradapunt

Швейцарія планує відновити будівництво ГЕС Pradapunt

08-08-2023
Консорціум «Wasserkraft Plessur» вирішив відновити свої амбітні плани щодо будівництва гідроелектростанції Pradapunt у Швейцарії - проєкту, який має потенціал для забезпечення електроенергією приблизно 10 000 домогосподарств. Ця подія знаменує собою значний крок у збільшенні гідроенергетичних потужностей кантону Граубюнден.

Як повідомляє Waterpowermagazine, нова електростанція використовуватиме схил Плессі між населеними пунктами Ліцірюті та Прадапунтом для виробництва 42 ГВт-год електроенергії щороку. Серед її найважливіших завдань - подолання існуючого розриву в каскаді електростанцій на Плессі та стримування шкідливих коливань скидів з електростанції в Ліцирюті, які негативно впливають на довкілля.

Консорціум «Wasserkraft Plessur» складається з трьох ключових компаній: Arosa Energie, IBC Energie Wasser Chur та Axpo. Спочатку вони об'єднали свої зусилля і почали планувати будівництво електростанції Pradapunt у 2014 році, але через несприятливі економічні перспективи проєкт був призупинений у 2017 році. Тепер, з покращенням умов, консорціум прагне реалізувати свої плани.

Безпосередня мета консорціуму - подати заявку на отримання ліцензії упродовж наступного року. Однак, враховуючи складність процедур отримання ліцензії та будівництва, партнери консорціуму зможуть прийняти інвестиційні та будівельні рішення лише до 2027 року. Очікується, що після цього фактичне будівництво електростанції займе близько трьох років.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: World Energy

Поділитися: