Все буде Україна!

Співпраця для зміцнення економіки: гідроенергетики долучилися до обговорення бізнес-перспектив в контексті взаємодії з USAID

Співпраця для зміцнення економіки: гідроенергетики долучилися до обговорення бізнес-перспектив в контексті взаємодії з USAID

07-03-2024
09:30
ТПП
Представники Укргідроенерго взяли участь у зустрічі з керівництвом USAID Ukraine, організованої Торгово-промисловою палатою України у партнерстві з Американо-українською діловою радою (USUBC).

Під час зустрічі, яка була приурочена вивченню можливостей для співпраці з USAID Ukraine, йшлося про розвиток бізнес-середовища в Україні, зокрема в  питаннях відновлення інфраструктури.

Відкриваючи засідання, президент ТПП України Геннадій Чижиков зупинився на актуальних проблемах та викликах, з якими стикається український бізнес і висловив сподівання, що ця зустріч  консолідує зусилля для їх вирішення.

«Ми упродовж двох років збудували у світі бренд: «українці – хоробрі люди», «Україна – це смачно», «Україна – це інтелект». Наша роль – правильно показати себе в світі і дати нашому бізнесу можливості. Український бізнес не здався, він відчуває свою відповідальність перед країною і майже 90 відсотків бізнесу, попри війну, продовжує працювати в Україні. Він показав, що він гнучкий.  Нам потрібно навчити бізнес працювати на європейському ринку. Тож нам важливо будувати містки співпраці  з різними міжнародними організаціями, які тут працюють і хочуть допомагати Україні», - зазначив Геннадій Чижиков.

В свою чергу директор з корпоративних зв’язків Американо-української ділової ради Денис Яцишин наголосив на важливості співпраці між бізнес-спільнотами США та України для розвитку економіки та підтримки підприємницького середовища в Україні, відзначивши важливість активної взаємодії для досягнення спільних інтересів.

«Співпраця між бізнес-спільнотами США та України - ключ до успішного розвитку та зміцнення економіки обох країн», - зазначив він.

Джеймс Хоуп, директорка місії USAID в Україні акцентувала на важливості підтримки партнерства між Україною та США в сферах економічного розвитку та бізнесу, наголосивши на ролі USAID у сприянні реформам та підтримці стабільності в Україні через розвиток підприємництва й створення сприятливого бізнес-середовища у часи війни.

«Армії виграють битви, але економіка виграє війни. Як можна побудувати потужну економіку? Тільки через бізнес, через ринки. Для USAID надзвичайно важливо спілкуватися з бізнесом не лише в контексті співпраці над проєктами, але й взаємодіяти у подоланні викликів», - заявила вона.

Важливо відзначити, що участь представників Укргідроенерго у подібних заходах свідчить про зацікавленість компанії у підвищенні ефективності та розвитку енергетичного сектору України. Співпраця з ТПП України, USUBC та USAID відкриває нові можливості для розширення горизонтів та вдосконалення практик у сфері енергетики в країні.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Торгово-промислова палата України

Фотогалерея

Поділитися: