Все буде Україна!

Студенти Гронінгенського університету відвідали Київську ГЕС

Студенти Гронінгенського університету відвідали Київську ГЕС

08-06-2017
У рамках навчальної екскурсії 7 червня Київську ГЕС відвідали студенти факультету фізики Гронінгенського університету (Нідерланди).

Екскурсія розпочалася оглядом панорами річки Дніпро з нижнього б’єфу гідроелектростанції. Студенти дізналися про історію та етапи будівництва Київської ГЕС.

У приміщеннях станції екскурсанти оглянули машинну залу, гідроагрегати, закритий розподільчий пристрій та пульт управління ГЕС. Також студенти-фізики дізналися про довжину напірного фронту гідроспоруд Київського гідровузла, пропускну здатність, сумарну встановлену потужність. Не менш цікавим для екскурсантів стала і будівля Київської ГЕС, яка з'єднана з поверхневими водоскидами і поділена на 5 агрегатних блоків по 4 гідроагрегати в кожному.

Протягом усієї екскурсії студенти з Нідерландів ставили чимало питань, зокрема тих, що стосуються середньорічного виробництва електроенергії, контролю за станом безпеки греблі водосховища та гідроелектростанції, а також екологічного впливу станції на довкілля. Під час заходу екскурсанти розповіли про основні технології відновлюваної енергетики у Нідерландах, акцентуючи увагу на гідроелектростанціях.

Після пізнавальної екскурсії студенти поділилися своїми враженнями від побаченого та зробили пам’ятне фото на згадку.

зображеннязображення

 

Поділитися: