Все буде Україна!

У штаті Вайомінг розглядають можливість будівництва ГАЕС

У штаті Вайомінг розглядають можливість будівництва ГАЕС

07-04-2023
Федеральна комісія з регулювання енергетики США схвалила попередній дозвіл для компанії PacifiCorp, яка сподівається реалізувати проєкт гідроакумулюючої електростанції поблизу міста Кеммерер.

Як повідомляє Kemmerer Gazette, PacifiCorp подала заявку на отримання попереднього дозволу до Федеральної комісії з регулювання енергетики, пропонуючи гідроакумулююче сховище біля озера Віва Нотон за межами Кеммерера. Компанія надіслала заявку на отримання ліцензії на проєкт, одночасно проводячи дослідження, необхідні для визначення його доцільності.

Запропонований проєкт гідроакумулюючої електростанції використовуватиме води озера Віва Нотон для нижнього резервуару і потребуватиме будівництва нової верхньої водойми.

Проєкт передбачає викачування води з нижнього водосховища в періоди, коли є надлишок енергії з інших джерел, і вироблення електроенергії в періоди підвищеного попиту.

Представник PacifiCorp Девід Ескелсен зазначив, що розробка техніко-економічного обґрунтування може зайняти до чотирьох років.

«Гідроакумулюючі станції - це унікальна концепція», - сказав він.

Перевагами гідроакумулюючих станцій, за словами Ескелсена, є, зокрема, те, що вони мають великий енергетичний потенціал, а їхні об'єкти служать довго. Однак вони потребують більших початкових капітальних інвестицій, а також земельних ділянок.

Оскільки енергосистема США отримує більше вітрової та сонячної енергії, а вугільні електростанції закриваються, для підтримки сталого енергопостачання знадобиться більше сховищ енергії. Хоча перший попередній дозвіл був виданий у січні 2022 року, заплановані дослідження для проєкту триватимуть до 2025 року. Частина дозволу, що стосується екологічного та економічного аналізу, запланована на липень 2025 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Lib.utah.edu 

Поділитися: