Все буде Україна!

Україна поглиблюватиме співпрацю з Туреччиною у сфері енергетики

Україна поглиблюватиме співпрацю з Туреччиною у сфері енергетики

25-06-2021
24 червня фахівці Укргідроенерго взяли участь у п'ятому засіданні Українсько-Турецької Робочої Групи з питань енергетики, яке відбулося у онлайн форматі під головуванням заступника Міністра енергетики України з європейської інтеграції Ярослава Демченкова та заступника Міністра енергетики й природних ресурсів Турецької Республіки доктора Алпарслана Байрактара.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості двосторонньої співпраці у секторах нафти і газу, гідроенергетики, енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики, атомної енергетики та енергетичних ринків.

Зокрема, йшлося про необхідність поглиблення співпраці у будівництві нових гідрогенеруючих потужностей в Україні за участі турецьких компаній.

Під час зустрічі заступник директора департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проєктів Укргідроенерго Олександр Кукса розповів про перспективні проєкти компанії, наголосивши на їх важливості для Об’єднаної енергетичної системи країни.

«Укргідроенерго успішно реалізує проєкти нового будівництва, реконструкції й модернізації обладнання та гідротехнічних споруд існуючих станцій, а також має перспективні плани на майбутнє. В середньостроковій перспективі ми маємо розпочати будівництво Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС-2. Вже зараз  ми проводимо активну роботу щодо пошуку партнерів для будівництва станцій  та джерел їх фінансування на взаємовигідних умовах, в тому числі і серед турецьких компаній. Зокрема, вже проведено робочі зустрічі з представниками «DOGUS INSAAT VE TICARET AS» та «ÖZALTIN Holding». У ході нарад було підписано Меморандуми щодо співробітництва в питаннях будівництва гідроелектростанцій в Україні», - зазначив Олександр Кукса.

Насамкінець сторони визнали важливість зустрічі, яка пройшла в конструктивній атмосфері, та підтвердили наміри довгострокового співробітництва між Україною та Турецькою Республікою у сфері енергетики.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Будівництво Каховської ГЕС-2 сприятиме позитивним змінам в екосистемі пониззя Дніпра 

У Черкаській ОДА відбулося засідання робочої групи з вивчення питань, пов’язаних з будівництвом Канівської ГАЕС

Укргідроенерго підписало меморандум про співпрацю з турецькою компанією Ozaltin Holding

Фотогалерея

Поділитися: