Все буде Україна!

Українські гідроенергетики переймають досвід європейських колег

Українські гідроенергетики переймають досвід європейських колег

08-06-2021
В рамках програми трансферу європейських технологій в українську гідроенергетику відбувся візит фахівців інжинирінго-будівельної компанії RIKO (Словенія) до Укргідроенерго.

Під час візиту керівництво RIKO проінформувало українських гідроенергетиків про свій успішний досвід з експлуатації та модернізації ГЕС на річці Свята Петка та ГЕС «Брежіци», де компанія виступила генпідрядником та продовжує здійснювати технічний супровід проєктів. Сторони обговорили питання сучасного проєктування гідротехнічних споруд, мінімізації впливу гідроенергетики на довкілля, а також питання взаємодії з місцевими громадами при будівництві об’єктів гідроенергетики.

Зокрема українських фахівців зацікавив досвід словенських колег щодо використання лабіринтового аератора річкової води, який створюється каскадом сходинок висотою 60-80 см і відтворює  природні умови гірської місцевості. Його призначенням є насичення киснем річкової води, що пройшла ГЕС. Це покращує стійкість і біорізноманіття річкової екосистеми.

Нагадуємо, Укргідроенерго також проводить успішні дослідження аерації води на ГЕС Дніпровського каскаду.

Як повідомлялося раніше,  у 2020 році Укргідроенерго уклало  Меморандум  про співпрацю з інжинирінго-будівельною компанією RIKO (Словенія).

Довідка:

Riko – провідна словенська компанія, яка здобула міжнародне визнання у сфері розробки, проєктування важливих комплексних рішень та будівництва ефективних та екологічних інфраструктурних проектів у різних галузях, таких як енергетика, охорона довкілля та логістика.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Нові обрії співпраці: Укргідроенерго вивчає європейський досвід виробництва гідротехнічного обладнання 

Аерація води: світова практика та досвід Укргідроенерго 

Укргідроенерго залучає міжнародний досвід управління водними ресурсами

 

Поділитися: