Все буде Україна!

Укргідроенерго безперебійно забезпечує покриття пікових навантажень в період значного похолодання

Укргідроенерго безперебійно забезпечує покриття пікових навантажень в період значного похолодання

10-02-2021
Саме гідроенергетика балансує Об’єднану енергетичну систему України та створює умови для її безпечної та безаварійної роботи.

В період значного зниження середньодобової температури повітря та великих снігопадів ГЕС і ГАЕС компанії безперебійно забезпечують покриття пікових навантажень в години ранкового й вечірнього максимумів споживання, регулюють частоти та потужності, мобільний аварійний резерв в енергосистемі країни.

Про це повідомляє і Голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус у своєму телеграм-каналі: «У ці дні лютого спостерігається найвище споживання електроенергії за останні 6 років. Основна причина - морози. Як наслідок, ранкові та вечірні піки споживання електроенергії практично перетворилися у один довгий пік, який триває із 7 ранку до 23 вечора».

Також у повідомленні підкреслюється, що в покритті пікових навантажень в години ранкового й вечірнього максимумів споживання особливу роль виконують гідроакумулюючі електростанції Укргідроенерго, які вночі закачують воду, а протягом дня її використовують для виробництва електроенергії.

гес


Андрій Герус зазначає, що на період з 7.00 до 23.00 годин припадають основні обсяги імпорту електроенергії, що зі свого боку допомагає розтягнути використання води на ГАЕС до пізнього вечора.

Зокрема, 08 лютого найбільший пік споживання електроенергії припав на 18:00 та склав 23 435 МВт. Обсяг генерації ГЕС/ГАЕС на цю годину склав 2 566 МВт, тобто більше 10%.


Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Завдяки Укргідроенерго вдалося уникнути відключень в енергосистемі України через аварійне відключення Запорізької ТЕС 3 лютого 2021 року

Енергетична стабільність: Укргідроенерго готове до роботи в умовах підвищеного навантаження через зниження температури

Реалізація перспективних проєктів Укгідроенерго дозволить покрити дефіцит маневрових та регулюючих потужностей

Поділитися: