Все буде Україна!

Укргідроенерго підтримує взаємодію з громадою УГКЦ

Укргідроенерго підтримує взаємодію з громадою УГКЦ

08-06-2021
Священники Вишгородського деканату Київської архиєпархії Української греко-католицької церкви завітали з ознайомчим візитом на Київську ГЕС. Гостей зустрічав директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк.

Представники Вишгородського протопресвітерства УГКЦ ознайомились з гідроенергетичною галуззю України загалом та роботою гідроелектростанції зокрема. Зустріч відбулася за ініціативи протоієрея Тараса Валаха, пароха собору Вишгородської Богородиці у м. Вишгород.

«Дбаючи про всесторонній розвиток наших священників, прагнемо, щоб разом з духовним зростанням, наші отці постійно відкривали для себе щось нове», - коментує Тарас Валах.

Відвідувачі оглянули територію Київської ГЕС та отримали повне уявлення про роботу гідроелектростанції. Священники мали змогу оглянути приміщення станції, машинну залу, гідроагрегати та побували на пульті управління ГЕС. Гостям детально розповіли про процес виробітку електричної енергії з води, зокрема: про процес виробництва, розподілу, трансформації та передачі електричної енергії.

«Найперше, що мене вразило – це чистота приміщень та території станції. Бачу, що тут також здійснюються усі можливі заходи для захисту, контролю та безпеки експлуатації. Бажаю розвитку Київській ГЕС та компанії Укргідроенерго», - коментує протоієрей Віталій Воєца, військовий медичний капелан УГКЦ Київської архиєпархії.

Компанія Укргідроенерго відкрита до взаємодії та співпраці з громадами на місцях з метою популяризації гідроенергетики та поширення ідеї важливості енергетичної незалежності України.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго розвиває систему корпоративного управління за стандартами ОЕСР

Будівництво Каховської ГЕС-2 сприятиме позитивним змінам в екосистемі пониззя Дніпра

Каскад Київських ГЕС і ГАЕС – форпост водного господарства Київської області

Фотогалерея

Поділитися: