Все буде Україна!

Укргідроенерго вивчає досвід австрійської промисловості

Укргідроенерго вивчає досвід австрійської промисловості

11-02-2019
Представники Укргідроенерго відвідали з робочим візитом австрійську компанію Rosenbauer та гідроелектростанцію Abwinden-Asten, що розташовані у місті Лінц.

Rosenbauer – є одним з трьох найбільших світових виробників автомобілів пожежної служби. Компанія постачає свою продукцію у понад 100 країн світу.

З метою ознайомлення з системою пожежогасіння та спеціалізованої техніки на початку ознайомчого візиту представники Укргідроенерго відвідали завод компанії, де австрійські фахівці презентували українським енергетикам свою продукцію, розповіли про особливості функціонування та принципи роботи на основних об’єктах гідроенергетики Європи та світу.

Австрійські колеги презентували різноманітні системи пожежогасіння, які можуть захистити дороговартісні споруди, обладнання та електричні компоненти на ГЕС та ГАЕС. Українські гідроенергетики оглянули виробничі потужності заводу та ознайомились з сучасними технологіями виробництва унікальної системи пожежної безпеки, протестували особисто парк випробуваних високотехнологічних пожежних машин та пожежної техніки.

Крім цього, у представників Укргідроенерго була можливість відвідати австрійську гідроелектростанцію Abwinden-Asten, розташовану на річці Дунай у місцевості Вахау, загальною потужністю 250 МВт. Представник станції презентував встановлену там систему пожежної безпеки, яка у випадку загоряння дає можливість не допустити розповсюдження пожежі протягом 90 хвилин. Також фахівець змоделював можливі ситуації загоряння на станції й розповів про засоби боротьби з пожежами. Українські гідроенергетики мали можливість оглянути машинний зал, трансформаторний відсік та диспетчерську кімнату австрійської станції.

Робочий візит представників Укргідроенерго поглибив відносини між австрійською та українською компаніями, сприяв встановленню професійних контактів, допоміг ознайомитись з сучасними  тенденціями  та з виробничими потужностями європейських енергетиків, перейняти досвід колег задля впровадження інноваційних систем у системах управління гідроелектростанціями в  Україні в цілому, та сучасних розробках щодо систем пожежогасіння на виробництві зокрема.

Прес-служба "ПрАТ Укргідроенерго"

Фотогалерея

Поділитися: