Все буде Україна!

Укргідроенерго за дбайливе ставлення до водних ресурсів!

Укргідроенерго за дбайливе ставлення до водних ресурсів!

08-07-2019
7 липня у Києві на Оболонській набережній відбулось святкування Дня Дніпра, до участі у якому долучились і гідроенергетики.

Захід проходив під гаслом «Вода без PET – Дніпру респект!»

Організаторами еко-заходу виступили: Міністерство екології та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України, Державне агентство рибного господарства України, Регіональний проект ЄС «Водна ініціатива плюс» (EUWI+), AQUAMAN 3.8, Басейнове управління водних ресурсів середнього Дніпра, Київська міська державна адміністрація, Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація та ПрАТ «Укргідроенерго».

За словами організаторів День Дніпра став не просто еко-фестом, а платформою дій, місією якої було привернути увагу суспільства до питань стану водних ресурсів, зокрема річки Дніпро.

Святкування розпочалося із зариблення стерляддю Дніпра. Найменшим гостям свята показали як зариблюють рибою найбільшу річку України. А основний етап зариблення відбувся опівдні - тоді до Дніпра випустили 10 тисяч рибин!

«Це червонокнижний вид риби, що має велике значення для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у Дніпрі», - зауважив під час заходу голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Яскравим і видовищним на святкуванні став переплив Дніпра «Swim across Dnipro»,  участь у якому взяли близько 200 учасників, серед яких не лише спортсмени, а й любителі активного способу життя та прості кияни.  Учасники долали відстань близько 500 м.

Усіх учасників Історичного перепливу Дніпра було нагороджено медалями, а лідерів особливо відзначили на сцені. Нагороди найкращим вручав український плавець, екс-володар світового рекорду на дистанції 50 м брасом Олег Лісогор. Тож, серед чоловіків місця розподілилися так:  3 місце посів Павло Галайчук з результатом 8 хв 15 сек; 2 сходинку посів Дмитро Корж - 8 хв 9 сек; 1 місце і перемогу у Історичному перепливі Дніпра здобув Михайло Кобища, перепливши річку за 7 хв 57 сек. Серед жінок лідери такі: 3 місце Поліна Бороденко - 10 хв 14 сек; 2 місце Ганна Пасічник - 9 хв 27 сек; 1 місце Поліна Юзофенко - 8 хв 21 сек. Наймолодшим учасником перепливу став 12 річний Андрій Галачук. А найстаршим плавцем на Історичному перепливі був Олександр Ларченко - 64 роки!

Під час святкування для дітей було облаштовано аква-містечко, де вони малювали, танцювали та отримуватимуть призи.

Святкування стало поєднанням у одному заході розваг з екологічною складовою, чилінгу та майстер-класів. У рамках святкувань також відбулось обговорення інституційних змін у водному секторі України та впровадження нової філософії управління водними ресурсами за басейновим принципом, зокрема підготовку Плану управління річковим басейном Дніпра за підтримки ЄС.

«Суспільство має виробити у себе звичку не смітити, сортувати сміття, користуватися безфосфатними миючими засобами і дбайливо ставитися до водних ресурсів та навколишнього середовища у цілому», - зауважила голова Держводагентства Ірина Овчаренко.

«На сьогодні позиція Укргідроенерго  така, що кожен об’єкт гідроенергетики є частиною дуже складного комплексу гармонійної взаємодії між людиною та природою. Наша компанія є одним з основних водокористувачів в системі водогосподарського комплексу України і здійснює свою діяльність на головних річках країни - Дніпро та Дністер. Це накладає на нас велику відповідальність у використанні водних ресурсів та зобов’язання приділяти значну увагу питанням охорони довкілля. Сьогодні Укргідроенерго спрямовує усі зусилля задля того, щоб екологізувати сучасне виробництва електроенергії!», - відзначив головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.

На гостей святкування також чекав флешмоб «Водні мавки», любителі риболовлі отримали гарну можливість позмагатися у вправності зі спінінгом, а на завершення заходу відбулись концерт і пінна дискотека.

За підсумками заходу ПрАТ «Укргідроенерго» нагороджено сертифікатом, який засвідчує, що Товариство взяло участь у кампанії «Вода без PET – Дніпру респект», пропагуючи дбайливе ставлення до водних ресурсів та навколишнього середовища у цілому.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: