Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС проходить масштабне обстеження гідротехнічних споруд

На Середньодніпровській ГЕС проходить масштабне обстеження гідротехнічних споруд

05-07-2019
4 липня Міжвідомча комісія, під головуванням головного інженера Укргідроенерго Вадима Рассовського, розпочала перевірку організації нагляду за гідромеханічними спорудами та гідромеханічним обладнанням Середньодніпровської ГЕС.

Впродовж першого дня обстежень кожна з окремих підгруп комісії проінспектували: головну будівлю ГЕС з блоком монтажного майданчику; водозливну залізобетонну греблю, ґрунтову правобережну й лівобережну греблі та руслову греблю гідровузла; дренажні системи, кріплення залізобетонних плит верхових укосів та ґрунти низових укосів й гребель; затвори, сміттєзатримувальні решітки, вантажопідіймальні крани будівлі ГЕС та водозливної греблі; забезпеченість й оперативність моніторингу роботи системами автоматизованого контролю за станом гідротехнічних споруд та системою моніторингу просторових зміщень.

Наразі на Середньодніпровській ГЕС вже на  завершальному етапі ведуться роботи з реконструкції бетонного кріплення верхових укосів земляних гребель та проводяться роботи з встановлення додаткової контрольно-вимірювальної апаратури на пікеті 15+50 правобережної земляної греблі.

Нагадаємо, Міжвідомча комісія розпочала інспектувати станції Укргідроенерго відповідно до Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 45 від 08.02.2019 р. «Про обстеження гідротехнічних споруд гідроелектростанцій та механічного обладнання».

За подальшим перебігом подій з обстежень гідротехнічних споруд Міжвідомчою комісією Середньодніпровської ГЕС слідкуйте у новинах на сайті компанії та на офіційній сторінці Facebook.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: