Все буде Україна!

Укргідроенерго забезпечує цілодобовий пропуск води крізь агрегати Київської ГЕС!

Укргідроенерго забезпечує цілодобовий пропуск води крізь агрегати Київської ГЕС!

21-06-2019
19 червня у Державному агентстві водних ресурсів України обговорили заходи для попередження задухи риби та збільшення проточності Київського водосховища.

Учасники наради визначили подальші спільні дії для покращення екологічної ситуації та умов існування водних живих ресурсів в Київському водосховищі.

За результатами було прийнято рішення щодо збільшення проточності шляхом постійного пропуску води через турбіни Київської ГЕС.

«Укргідроенерго сприяє покращенню екологічної ситуації на Київському водосховищі. Виконуючи звернення Держводагенства та Держрибагентства, на станції з 21 червня встановлено режим цілодобового безперервного пропуску. Компанія забезпечуватиме цілодобовий пропуск води крізь агрегати Київської ГЕС, щоб знизити температуру води у водосховищі», - розповідає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадуємо, що підвищення температури повітря, а отже й води, призводить до зниження вмісту кисню у водоймах. За даними Держводагентства температура води у Київському водосховищі становила 25-27 С станом на 19 червня, а вміст розчиненого кисню складав 9,4 мгО2/дм3.

«У період екстремально високих температур повітря, що призвели до дефіциту розчиненого кисню води і спровокували явище засухи риб у Київському водосховищі, цілодобова робота ГЕС дозволить інтенсифікувати процеси перемішування водних мас, забезпечить транзитний русловий потік та збалансує процеси самоочищення і самозабруднення», - зауважила фахівчиня з екології Укргідроенерго Оксана Гуляєва.

Тобто, спрацьовуючи воду турбінами, Київська ГЕС знизить температуру і покращить загальний стан річки Дніпро.

У свою чергу Держводагентство повідомляє, що для моніторингу якісного стану вод Держводагентством спільно з Київським рибоохоронним патрулем буде забезпечено почащений моніторинг якості води в акваторії Київського водосховища.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: