Все буде Україна!

Укргідроенерго на шляху до розвитку чистої енергії в Україні

Укргідроенерго на шляху до розвитку чистої енергії в Україні

05-12-2023
Валентин Гвоздій та Віталій Кушніров на 28-й Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату — COP28 UAE
Укргідроенерго активно працює над відновленням пошкоджених об’єктів та розвитком нових проєктів у сфері чистої енергетики в Україні. Про це заявив голова наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій під час панелі українського павільйону на 28-й Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату — COP28 UAE.

Наразі компанія зосереджена на ремонті об’єктів, пошкоджених під час минулого осінньо-зимового періоду. Вже вдалося відновити майже 1000 МВт потужностей.

Також триває підготовка до реалізації амбітних проєктів, серед яких будівництво Канівської та Дністровської гідроакумулюючих станцій. Особлива увага приділяється ініціативам з виробництва зеленого водню.

У ході виступу було окремо висвітлено підрив Каховської ГЕС російськими військами та наслідки цієї катастрофи, яка стала наймасштабнішою з часів Другої світової війни. “Важко уявити подальший розвиток півдня нашої країни без відновлення Каховського водосховища, що забезпечувало водою чотири області України”, - наголосив Гвоздій.

Важливо також зазначити, що Укргідроенерго активно працює над тим, щоб притягти до відповідальності росію за завдані збитки в результаті атак на об’єкти компанії.

Ця ініціатива Укргідроенерго на COP28 підкреслює ключову роль компанії у переході України до сталого та стійкого енергетичного майбутнього, незважаючи на виклики сьогодення.

Фотогалерея
Під час панельної дискусії
""

Поділитися: