Все буде Україна!

Укргідроенерго – одна з перших компаній, яка отримає власний запис у реєстрі гарантій походження

Укргідроенерго – одна з перших компаній, яка отримає власний запис у реєстрі гарантій походження

22-08-2024
Укргідроенерго – одна з перших компаній, яка отримає власний запис у реєстрі гарантій походження
Рішення про те що Укргідроенерго виконало всі необхідні умови для отримання власного облікового запису у реєстрі гарантій походження було ухвалено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 21 серпня.

Запуск обігу гарантій походження - важкий шлях, який повинна пройти Україна. Зусиллями спеціалістів НКРЕКП та на виконання договірних зобов’язань перед ЄС та Енергетичним Співтовариством в частині впровадження гарантій походження до середини вересня поточного року в Україні має запрацювати аукціон продажу гарантій походження електричної енергії (далі – ГП).

Це дозволить Укргідроенерго отримувати додаткове джерело доходу від продажу ГП.
 
Для споживачів – це перспектива оптимізації оподаткування екологічним податком чи вартість квот на викиди, а також оптимізація оподаткування імпортерів товарів з третіх країн в ЄС (електроенергія, цемент, залізо, сталь, алюміній і добрива) в частині збалансування податку на викиди в рамках механізму коригування вуглецевих кордонів.
 
І, найголовніше, на тлі загроз глобального потепління та боротьби за чисте повітря в усьому світі, вільний обіг ГП дасть поштовх для розвитку екологічно чистої енергетики та дозволить споживачам свідомо обирати джерело енергії, яку вони споживають. А також стане вагомим аргументом щодо використання саме «чистої» енергії.
 
«Для нас це новий продукт. Але ми впевнені, що він займе суттєву частку ринку. Нарешті головна місія нашої компанії - генерація екологічно чистої енергії - буде гідно оцінена. І ми зможемо кошти отримані за гарантії походження направити на відновлення, модернізацію обладнання та розвиток компанії», - зауважує заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: