Все буде Україна!

Укргідроенерго підписало меморандум з Andritz Hydro GmbH щодо співпраці у реалізації проєктів виробництва зеленого водню

Укргідроенерго підписало меморандум з Andritz Hydro GmbH щодо співпраці у реалізації проєктів виробництва зеленого водню

24-10-2023
24 жовтня в рамках бізнес форуму відбулося підписання Меморандуму між українською компанією Укргідроенерго та німецької компанією Andritz Hydro GmbH щодо співпраці у межах національної програми Німеччини щодо водневої стратегії.

Підписання відбулося за участі Міністра енергетики України Германа Галущенка. Від Укргідроенерго меморандум підписав генеральний директор Ігор Сирота, від Andritz Hydro GmbH – керуючий директор Домінік Фуст та регіональний менеджер Норберт Шварц.

Сторони мають намір співпрацювати з метою розвитку та реалізації проектів для виробництва зеленого водню в Україні.

«Зелений водень відіграватиме ключову роль у кліматично нейтральному, безпечному та доступному енергетичному майбутньому в Німеччині, Україні та ЄС. Особливо зелений водень має стати важливим компонентом переходу до безвуглецевої економіки. Україна – з її великим потенціалом для гідроенергетики та інших відновлюваних джерел енергії – може стати важливою для планованої мережі постачальників Німеччини та/або Європи. Зелений водень вироблений в Україні на основі гідроенергетики, як провідного безперервного джерела відновлюваної енергії, частково може експортуватися до Німеччини та ЄС», - йдеться у Меморандумі.

Також у документі зазначено, що одним із інструментів реалізації проєктів для виробництва зеленого водню розглядається фінансування H2Global.

Сторони уклали меморандум терміном на три роки.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: