Все буде Україна!

«Своїми досягненнями в гідроенергетиці я завдячую своєму керівнику, який повірив в мене»

«Своїми досягненнями в гідроенергетиці я завдячую своєму керівнику, який повірив в мене»

24-10-2023
Укргідроенерго – це не лише гідроелектростанції та гідроагрегати. Це в першу чергу – люди, які своїми руками створюють успіх нашої компанії.
Сьогодні познайомимо вас із молодим фахівцем турбінного цеху, верстатником Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Максимом Громадським.

Максим – оптиміст по життю. Він саме з тих людей, які вважають, що склянка наполовину повна, а не наполовину порожня. Свій заряд невгамовної енергії охоче передає іншим. Хлопець переконаний, що постійна  практика і кмітливість завжди дають свій результат.

«Верстатник широкого профілю – це професія, яка поєднує в собі кілька верстатних професій. Лише на перший погляд вона здається простою. Насправді фахівець має володіти комплексними знаннями, що формуються у своєрідну систему: верстат – пристрій – інструмент – заготовка», - розповідає Максим.

Саме така непроста професія дуже важлива для безперебійної роботи всього обладнання. Тому молодий  фахівець розуміє, яка велика відповідальність сьогодні лежить на його плечах.

«Ще з юності я завжди захоплювався ремонтом мопедів, машин, велосипедів. Разом з друзями весь свій вільний час ми проводили в гаражі, де часто майстрували та конструювали різні деталі. Сам процес виготовлення нової або покращеної деталі найбільше мене захоплював», - ділиться Максим.

Сьогодні хлопець з легкістю не тільки читає складні креслення, а й за потреби сам їх виконує. Він виготовляє на станку найрізноманітніші деталі, від маленького гвинтика,  до великих масивних деталей таких, як маслоприймач для гідроагрегата.

А також не зупиняється на своїх досягненнях та продовжує розвиватися в професії. Нині Максим студент Київського національного університету будівництва та архітектури, де навчається на другому курсі за напрямом галузеве машинобудування. Навчання хлопцю оплачує компанія. В майбутньому, після успішного завершення навчання хлопець планує розвиватися, як інженер.

«Своїми досягненнями в професії я завдячую своєму керівнику, який повірив в мене. А також досвідченим наставникам на станції, які постійно допомагали та розповідали як правильно читати креслення та виготовляти деталі для забезпечення стабільної роботи обладнання», - зазначає фахівець.

В енергетиці, зокрема, в гідроенергетиці, немає маленьких і великих професій. Зараз усі важливі, бо кожен енергетик - член великої команди, яка несе світло і енергію в домівки. І кожен з них, беззаперечно - герой.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: