Все буде Україна!

Укргідроенерго розглядає можливість максимізації доходу за рахунок ефективного прогнозування та перерозподілу гідроресурсу

Укргідроенерго розглядає можливість максимізації доходу за рахунок ефективного прогнозування та перерозподілу гідроресурсу

19-10-2023
Пошкодження об’єктів критичної інфраструктури пов’язані з повномасштабною війною, системні аварії в енергетичній системі України спонукають оптимізувати процес виробництва електричної енергії.

Фахівці компанії здійснили детальний аналіз у розрізі водогосподарських років протягом кількох десятків років та представили бачення оптимізації процесу виробництва електроенергії шляхом довгострокового прогнозування та перерозподілу гідроресурсу.

«Це дасть можливість станціям Укргідроенерго уникнути холостих скидів у період весняного водопілля та збільшити виробіток електричної енергії в періоди дефіциту на ринку електричної енергії та продажу її по оптимальним цінам», - зазначає заступник генерального директора з комерційної діяльності Богдан Сухецький.

Окрім того, Укргідроенерго стане першою компанією в  Україні, яка зможе реалізувати гідродинамічну модель на  практиці. Дані цієї моделі будуть використані для зниження рівня людського фактору при прийнятті управлінських рішень з продажу е/е, створення моделей використання гідроресурсу для різних торгових стратегій, прогнозування паводку та посухи, визначення оптимальних строків виведення обладнання в ремонт та визначення об'ємів корисного притоку до створу ГЕС.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: