Все буде Україна!

Укргідроенерго розширює кордони співпраці з провідними світовими компаніями

Укргідроенерго розширює кордони співпраці з провідними світовими компаніями

27-07-2023
Укргідроенерго підписало Меморандум про співпрацю з корейською корпорацією водних ресурсів K-Water в форматі онлайн-конференції. Ця угода є продовженням проєкту відновлення України, який обговорювався під час урядової економічної місії в Польщі, зокрема, в контексті відбудови зруйнованої російськими окупантами Каховської ГЕС

Основний зміст угоди включає обмін інформацією про греблі та гідрогенерацію, діагностику безпеки для відновлення пошкоджених обʼєктів та технічну підтримку на етапі відновлення.

Під час підписання меморандуму заступник генерального директора Укргідроенерго Богдан Сухецький зазначив, що відновлення та стабільна робота енергосистеми залишається пріоритетним завданням, яке стоїть перед галуззю:

«Ми активно працюємо над відновленням нашої інфраструктури, яка постраждала внаслідок ракетних обстрілів росіян. І докладаємо максимум зусиль аби швидше відновити зруйноване та пошкоджене обладнання на станціях».

Також він наголосив, що компанія приступить до  відбудови Каховської ГЕС після деокупації території і подякував представникам K-water за підтримку.

У свою xергу представники корейської компанії висловили сподівання щодо подальшого поглиблення співпраці з Укргідроенерго та впровадженні новітніх технологій під час відбудови Каховської станції.

«Наша компанія має досвід роботи з післявоєнного відновлення водопостачання Іраку і наданні допомоги після обвалу греблі у Лаосі. Ми готові поділитись цим досвідом і надати вам всю необхідну допомогу. Ми провели певні дослідження щодо стану пошкоджень на Каховській ГЕС через супутникові знімки і розробили певні пропозиції щодо її  відновлення. Не зважаючи та те, що наразі важко фізично брати участь у відновлювальних роботах через бойові дії, ми працюємо над планами відбудови інфраструктури і економіки України», - наголосив Чон Хо Ан, головний керуючий директор з управління зеленою інфраструктурою K-water.

K-water є урядовою організацією, яка займається комплексним розвитком водних ресурсів і забезпеченням громадського та промислового водопостачання в Південній Кореї, зокрема, спеціалізується на будівництві, експлуатації та управлінні об’єктів відновлюваної енергетики.

Поділитися: