Все буде Україна!

Укргідроенерго продовжує розширювати міжнародну співпрацю у питанні відбудови гідроенергетичних об’єктів

Укргідроенерго продовжує розширювати міжнародну співпрацю у питанні відбудови гідроенергетичних об’єктів

15-09-2023
14 вересня голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій та заступник директора департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проектів Укргідроенерго Іван Жданов взяли участь у роботі Українсько-Корейського бізнес-форуму, на якому серед іншого було зазначено зацікавленість корейських компаній у відбудові Каховського гідровузла.

Наскрізною темою форуму стала відбудова інфраструктури України. Корейська сторона представила своє бачення участі у відновленні різних інфраструктурних об’єктів України, включаючи енергетичні об’єкти, залізничну інфраструктуру, аеропорт, окремі проєкти відбудови у містах України.

Серед енергетичних проєктів і відбудова зруйнованої російськими окупантами Каховської ГЕС.

Нагадаємо, що Укргідроенерго підписало Меморандум про співпрацю з корейською корпорацією водних ресурсів K-Water, який став продовженням проєкту відновлення України, що обговорювався під час урядової економічної місії в Польщі. Основний зміст угоди включає обмін інформацією про греблі та гідрогенерацію, діагностику безпеки для відновлення пошкоджених обʼєктів та технічну підтримку на етапі відновлення.

Корейські фахівці висловили сподівання щодо подальшого поглиблення співпраці з Укргідроенерго та впровадженні новітніх технологій під час відбудови Каховської станції.

У рамках форуму учасники обмінялися досвідом та експертними знаннями, поглибили професійні контакти задля майбутньої співпраці у питаннях відбудови України в цілому.

Участь у форумі також стала продовженням розширення кордонів співпраці з провідними світовими компаніями, зокрема і Республіки Корея. Зазначимо, що у липні делегація Укргідроенерго на чолі з головою Наглядової ради Валентином Гвоздієм провела зустрічі з представниками корейського бізнесу та уряду.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: