Все буде Україна!

Українська делегація від Укргідроенерго здійснила важливий візит до Республіки Корея, щоб обговорити перспективи співпраці в енергетичному секторі

Українська делегація від Укргідроенерго здійснила важливий візит до Республіки Корея, щоб обговорити перспективи співпраці в енергетичному секторі

24-07-2023
У період з 5 по 7 липня делегація Укргідроенерго, на чолі з головою Наглядової ради, Валентином Гвоздієм, членом наглядової ради Віталієм Кушніровим та керівником відділу технічного забезпечення інноваційних проектів Укргідроенерго Андрієм Лецем, провела зустрічі з представниками корейського бізнесу та уряду.

Візит делегації від України було організовано Світовим Банком (World Bank) за підтримки Трастового фонду зеленого зростання Кореї (The Korea Green Growth Trust Fund (KGGTF).

Ціллю візиту була допомога в подоланні руйнувань в українському енергетичному секторі, завданих агресією росії та пошук можливостей для додаткової співпраці в сфері розвитку енергетики та реконструкції інфраструктури. Українська делегація здійснила ряд зустрічей з важливими державними установами та приватними компаніями в Кореї.

"Цей візит має велике значення для України," – зазначив Валентин Гвоздій. – "Ми провели продуктивні переговори з нашими корейськими колегами, які можуть привести до конкретних результатів, що допоможуть нам в реконструкції та модернізації нашої компанії".

Співпраця Укргідроенерго та корейського енергетичного сектору має відіграти важливу роль у відновленні та розвитку української енергетичної системи, особливо у контексті активного впровадження технологій акумулювання (зберігання) енергії та вирішенні проблеми гнучкості енергосистеми.

Під час зустрічей обговорювались потенційні шляхи партнерства, включаючи поставки високовольтних трансформаторів і вимикачів, які дуже необхідні для відновлення роботи станцій.

Корейська сторона також надала можливість представникам Укргідроенерго оглянути сучасні енергетичні об’єкти, зокрема ті, що побудовані під землею та мають захист від воєнних атак.

Віталій Кушніров зазначив: "Співпраця з корейськими партнерами є важливим кроком у стабілізації нашої енергосистеми та відновленні її нормального функціонування після руйнувань, спричинених війною."

Укргідроенерго висловлює глибоку вдячність уряду та промисловому сектору Республіки Корея за активну позицію та готовність співпрацювати в інтересах відновлення та розвитку української енергетики.

"Це партнерство позитивно позначиться на майбутньому енергетичного сектору України," – зазначив Андрій Лець. – "Ми вдячні нашим корейським колегам за допомогу в пошуку найкращих технологій та рішень для нашої компанії".

Завершивши візит, делегація Укргідроенерго висловлює впевненість у позитивних перспективах співпраці з корейськими партнерами та віру у найшвидше відновлення та модернізацію енергетичної системи України.

Про Укргідроенерго:

Укргідроенерго є одним із лідерів українського енергетичного ринку та провідним виробником електроенергії з відновлюваних джерел. Компанія зосереджена на ефективному використанні водних ресурсів для генерації енергії, впровадженні інноваційних технологій та розробці сталого енергетичного сектору в Україні.

З метою вдосконалення структури енергосистеми та забезпечення надійності енергопостачання, Товариство працює над впровадженням систем акумулювання енергії, які вважаються одними з найбільш перспективних і гнучких рішень для сучасної енергетики.

Укргідроенерго продовжує активно співпрацювати з міжнародними партнерами для досягнення своєї мети - створення надійного, сталого та екологічно чистого енергетичного сектору в Україні.

 

Фотогалерея

Поділитися: