Все буде Україна!

За шість місяців Дністровська ГЕС виробила 502 млн.кВт*год електроенергії

За шість місяців Дністровська ГЕС виробила 502 млн.кВт*год електроенергії

24-07-2023
16:00
Попри всі складнощі та виклики сьогодення гідроелектростанції Укргідроенерго працюють на повну, щоб забезпечити українців електроенергією.
Про підсумки роботи за перше півріччя 2023 року в умовах повномасштабного вторгнення  розповідає директор Дністровської ГЕС Вячеслав Клим.

- У важких умовах розбалансованої енергетики, через постійні атаки ворога на обʼєкти енергетичної інфраструктури, Дністровська ГЕС, як і всі гідроелектростанції Укргідроенерго працювала забезпечуючи роботу об’єднаної енергетичної системи та оперативно покривала дефіцит потужностей.

З початку року станція працювала у піковому режимі, виконуючи сезонне врегулювання стоку. Приплив води за перше півріччя склав 5 069 млн.м3.

Протягом місяця,  з 12 квітня  по 12 травня, відповідно до рішення Міжвідомчої комісії, проводились екологічні попуски з Дністровського водосховища у пониззя річки Дністер, що забезпечило необхідні і оптимальні умови для збереження прісноводних систем, а також для людей, що проживають нижче за течією.

У рамках виконання програми реконструкція на Дністровській гідроелектростанції виконано низку планових робіт із залученням підрядних організацій та своїми силами.

За шість місяців Дністровська ГЕС виробила 502 млн.кВт*год електроенергії, що становить      111 %  від планового показника.

Гідроенергетики  працюють на своєму фронті, забезпечуючи країну вкрай важливим ресурсом - електроенергією, і вірять, що спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі та неодмінно переможемо ворога!

Пресслужба Дністровської ГЕС

Фотогалерея

Поділитися: