Все буде Україна!

Делегація Укргідроенерго провела зустрічі високого рівня в Японії з метою посилення протидії стихійним лихам та підвищення енергетичної стійкості

Делегація Укргідроенерго провела зустрічі високого рівня в Японії з метою посилення протидії стихійним лихам та підвищення енергетичної стійкості

24-07-2023
З 8 по 14 липня українська делегація перебувала з офіційним візитом в Японії в рамках стратегічної ініціативи з підвищення стійкості української інфраструктури передачі електроенергії.

Ця поїздка є основним елементом заходів з розбудови потенціалу, що підтримуються Глобальним фондом зменшення небезпеки стихійних лих та відновлення (GFDRR), і спрямована на вивчення досвіду Японії в управлінні стихійними лихами та кліматичними ризиками в енергетичному секторі.

До складу делегації на чолі з головою Наглядової ради Валентином Гвоздієм увійшли Віталій Кушніров, член Наглядової ради, та Андрій Лець - начальник відділу технічного забезпечення інноваційних проектів Укргідроенерго.

"Цей візит знаменує собою важливий етап у наших зусиллях з модернізації інфраструктури, вивчення багатого досвіду Японії у зменшенні ризиків стихійних лих та підвищенні стійкості наших об'єктів передачі електроенергії, - сказав Валентин Гвоздій. - Ми впевнені, що ця співпраця розширить можливості нашого енергетичного сектору протистояти майбутнім стихійним лихам і мінімізує збої в роботі нашого суспільства".

Енергетичний сектор України часто страждає від екстремальних погодних явищ, включаючи повені, які впливають на гідроелектростанції, що становлять значну частку виробництва електроенергії в країні. російське вторгнення, що триває, ще більше загострило енергетичні проблеми країни, призвівши до значних пошкоджень енергетичних об'єктів і широкомасштабних перебоїв в електропостачанні.

"Японія є світовим лідером у сфері управління катастрофами та енергетичної стійкості, - зазначив Віталій Кушніров. - Спираючись на знання та досвід, отримані з передових японських практик, ми можемо ефективно реагувати на різноманітні виклики, з якими стикається наш енергетичний сектор".

Під час візиту делегація Укргідроенерго зустрілась з представниками ключових енергетичних відомств, зокрема Міністерства фінансів, Агентства природних ресурсів та енергетики при Міністерстві економіки, торгівлі та промисловості, Токійської електроенергетичної компанії (TEPCO) та компанії Kansai Transmission and Distribution, Inc (Kansai T&D). Українські фахівці також відвідали такі важливі об'єкти, як центральний диспетчерський центр, підземну підстанцію та дослідницьке поле водневої енергетики Фукусіми (FH2R).

"Інформація, отримана під час цього візиту, допоможе нам визначити наш підхід до підвищення стійкості енергетичного сектору України, щоб ми могли швидше відновлюватися після катастроф та виконувати наші зобов'язання щодо декарбонізації економіки", - сказав Андрій Лець.

Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії, яка спрямована на відновлення та розбудову енергетичного сектору України. Протягом наступних десяти років приблизно 45,3 мільярда доларів США буде інвестовано у відновлення енергопостачання України, використовуючи підхід "будувати краще, ніж було", що відповідає європейській енергетичній стратегії та переходу до декарбонізованої економіки.

Про Укргідроенерго:

ПрАТ "Укргідроенерго" - провідна гідроенергетична компанія в Україні, що виробляє чисту, відновлювану енергію, одночасно підвищуючи стійкість національної інфраструктури передачі електроенергії. Компанія знаходиться в авангарді модернізації енергетичного сектору України, забезпечуючи стале виробництво електроенергії та підтримуючи перехід країни до низьковуглецевої економіки.

 

 

Фотогалерея

Поділитися: