Все буде Україна!

Укргідроенерго взяло участь в інформаційному заході щодо кліматичних дій для бізнесу

Укргідроенерго взяло участь в інформаційному заході щодо кліматичних дій для бізнесу

19-09-2024
Укргідроенерго взяло участь в інформаційному заході щодо кліматичних дій для бізнесу
19 вересня 2024 року відбувся віртуальний інформаційний захід, присвячений кліматичним діям для бізнесу в рамках європейської політики декарбонізації. Захід зібрав представників бізнесу, урядових організацій та міжнародних установ для обговорення актуальних питань, пов’язаних з кліматичними викликами та можливостями сталого розвитку.

Організатором заходу виступив проєкт "Зміцнення потенціалу для кліматичних дій" (C4CA – Український кліматичний офіс). Серед ключових спікерів були: Вікторія Кірєєва, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Арвід Тюркнер, керуючий директор у справах України та Молдови ЄБРР, та Олексій Рябчин, представник ініціативи "Глава нуль Україна та Кавказ". Учасники заходу обговорювали вплив кліматичних змін на бізнес та шляхи інтеграції кліматичних ініціатив у бізнес-стратегії.
 
Голова наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій виступив на заході з рефлексією про участь бізнесу в реалізації кліматичних політик ЄС. У своєму виступі він наголосив на важливості системної адаптації українського бізнесу до нових екологічних стандартів, зокрема Механізму прикордонного вуглецевого коригування (CBAM), який почне повноцінно діяти з 2026 року. Цей механізм значно вплине на український експорт, проте надає можливості для компаній, що готові до використання зеленої енергії та відповідності новим європейським вимогам.
 
Укргідроенерго, як найбільша гідроенергетична компанія України, активно інвестує в модернізацію своїх потужностей та впровадження екологічних проєктів. Валентин Гвоздій підкреслив, що використання гідроенергетики дозволяє суттєво скоротити викиди CO2 та сприяти досягненню глобальних кліматичних цілей. Гвоздій також зазначив, що Укргідроенерго є однією з перших компаній, які зареєструвалися в національному реєстрі гарантій походження зеленої енергії. Це важливий крок на шляху до адаптації до нових європейських стандартів, що дозволить зберегти конкурентоспроможність компанії та сприятиме інтеграції України в європейський ринок.
 
Захід став платформою для обміну досвідом між представниками бізнесу, що вже впроваджують кліматичні ініціативи, та тими, хто тільки планує робити перші кроки в напрямку декарбонізації та стійкого розвитку.

Поділитися: