Все буде Україна!

Укргідроенерго залучатиме німецьких партнерів для виробництва «зеленого» водню

Укргідроенерго залучатиме німецьких партнерів для виробництва «зеленого» водню

27-08-2024
водень
Представники Укргідроенерго зустрілися з проєктною директоркою Німецько-українського енергетичного партнерства Карін Франзен та експерткою з питань енергетики Олександрою Заїкою.

Основною темою стало обговорення шляхів реалізації пілотного проєкту компанії з виробництва «зеленого» водню орієнтовною потужністю 10 МВт, що є важливим кроком у напрямку декарбонізації енергетичного сектору в Україні.

Під час зустрічі розглядалися питання щодо поточного стану та технічних параметрів проєкту, можливості залучення фінансування для розроблення попереднього техніко-економічного обгрунтування в рамках українсько-німецької співпраці, вимоги європейських законодавчих стандартів з виробництва  водню та їх імплементація до українського, стратегічні напрямки Німеччини щодо водневої стратегії. 

Фахівці Укргідроенерго наголосили на важливості використання відновлювального потенціалу українських гідроелектростанцій для виробництва зеленого водню. Проєкт стане платформою для тестування інноваційних технологій у цій галузі та сприятиме розвитку зеленого енергетичного ринку в Україні.

Реалізація цього проєкту має на меті підвищити стійкість й незалежність енергетичної системи України шляхом імпортозаміщення та виконання зобов'язань, взятих країною за Рамковою Конвенцією ООН про зміну клімату. Це також посилить енергетичну безпеку країни, що є особливо актуальним в умовах сучасних викликів.

Нагадаємо, 24 жовтня 2023 року в рамках бізнес-форуму в Берліні був підписаний Меморандум між українською компанією Укргідроенерго та німецькою компанією Andritz Hydro GmbH щодо співпраці у межах національної програми Німеччини з водневої стратегії.

Пресслужба Укргідроенерго 

Фотогалерея

Поділитися: