Все буде Україна!

Загрози прориву греблі Київської ГЕС та підтоплення територій немає

Загрози прориву греблі Київської ГЕС та підтоплення територій немає

28-08-2024
Телемарафон
На цьому наголосив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота під час прямого ефіру у телемарафоні Єдині новини.

Ключове:

  • Станом на 28 серпня триває розбір завалів на Київській ГЕС. Оцінити всі технічні наслідки і термін, який необхідний для усунення пошкоджень поки неможливо.
  • Під час атаки на станцію жоден співробітник не постраждав, адже всі співробітники ГЕС чітко дотримуються безпекових заходів і на момент атаки перебували в укриттях.
  • На сьогодні немає жодної станції Укргідроенерго, яка б не зазнала пошкоджень. По станціям Укргідроенерго з початку повномасштабного вторгнення було завдано близько 130 ударів. Нині втрачено Каховську ГЕС, Дніпровська ГЕС не працює. Інші ГЕС та ГАЕС компанії наразі перебувають в процесі відновлення.
  • Ключове завдання компанії до початку осінньо-зимового періоду максимально відновити втрачені потужності. Однак відновлення наразі вимагає як фінансового і людського ресурсу, так і часу, оскільки на станціях компанії обладнання нелінійне і потребує тривалого часу для виготовлення.
  • Укргідроенерго втратило більше 40% генерації. Проте гідрогенерація продовжує забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями на скільки наразі це можливо.

Поділитися: