Все буде Україна!

Уряд підтримав застосування нового Кодексу корпоративного управління для Укргідроенерго

Уряд підтримав застосування нового Кодексу корпоративного управління для Укргідроенерго

12-02-2024
Кабмін
Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про застосування компанією Кодексу корпоративного управління Укргідроенерго. Про це йдеться у розпорядженні, оприлюдненому на Урядовому порталі.

«Відповідно до пункту 30 частини другої статті 39 Закону України «Про акціонерні товариства» та підпункту 31 пункту 80 Статуту приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 р. № 235, приватному акціонерному товариству «Укргідроенерго» застосовувати у своїй діяльності Кодекс корпоративного управління приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго», - зазначено в розпорядженні Уряду від 09 лютого 2024 р. № 93-р.

«У впровадженні нового Кодексу корпоративного управління, Укргідроенерго слідує сучасним глобальним трендам та рекомендаціям OECD і активно формує підґрунтя культури корпоративного управління в Україні. Це підкріплює наше прагнення до лідерства не лише через високу продуктивність та фінансові результати, але й через високі стандарти управління, які є запорукою довіри до компанії та сприяє створенню надійності в інтересах акціонерів, співробітників та інших стейкхолдерів», - підкреслив Валентин Гвоздій, голова Наглядової ради Укргідроенерго.

Впровадження нової редакції Кодексу пов’язане зі змінами в законодавстві та є черговим важливим кроком спрямованим на продовження корпоративної реформи Товариства та запровадження кращих світових практик, удосконалення механізмів корпоративного управління. У новому Кодексі значну увагу приділо питанням впровадження практик ESG (Environmental, Social and Corporate Governance). Варто зазначити, що впровадження ESG є чітким сигналом, що компанія використовує найкращі світові практики для розвитку бізнесу, а під час прийняття рішень до уваги береться оцінка впливу її діяльності на екологію та громади.

Кодекс включає в себе принципи та рекомендації, які допоможуть Укргідроенерго впровадити кращі міжнародні практики, зміцнити корпоративну дисципліну, забезпечити ефективну взаємодію між усіма зацікавленими сторонами та підвищити загальну ефективність управління.

Новий Кодекс розроблено на основі «Кодексу корпоративного управління: ключові вимоги і рекомендації», що затверджений рішенням НКЦПФР від 12.03.2020 та Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах державної форми власності (редакція 2015 року OECD 2019).

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: