Все буде Україна!

Уряд затвердив норматив відрахування прибутку на виплату дивідендів для Укргідроенерго

Уряд затвердив норматив відрахування прибутку на виплату дивідендів для Укргідроенерго

12-02-2024
Uhe
Кабінет міністрів України підвищив базовий норматив відрахування частки прибутку на виплату дивідендів держпідприємств за підсумками 2023 року з 50% до 80%.

Про це йдеться у Постанові № 129 «Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави», оприлюдненій Урядовим порталом. 

Такий норматив стосується усіх господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарських товариств, 50% і більше акцій яких належать повністю державним підприємствам.

Разом з тим, Постановою встановлені окремі нормативи для низки підприємств.

Зокрема, для Укргідроенерго затверджено базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році у розмірі 50 відсотків (за умови спрямування 30 відсотків чистого прибутку на фінансування відновлення зруйнованого та пошкодженого майна внаслідок ракетних ударів, будівництва захисних споруд, протидронового захисту, виконання інших інженерно-технічних заходів для протидії агресії російської федерації). 

Уряд рекомендує до 29 лютого 2024 року авансове перерахування до бюджету не менш як 50% суми річних дивідендів.
 

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: