Все буде Україна!

Уряд спростив механізм відбору інвестиційних проєктів під державні гарантії

Уряд спростив механізм відбору інвестиційних проєктів під державні гарантії

30-06-2020
25 червня 2020 року Кабінет Міністрів України погодив розроблений Міністерством енергетики проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку відбору інвестиційних проєктів, для реалізації яких надається державна підтримка», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 листопада 2013р. №835.

Відповідно до прийнятого документу спрощується процедура відбору інвестиційних проєктів під державні гарантії. Зокрема, відмінено норму відносно розміру боргових зобов’язань, виконання яких передбачено забезпечити державними гарантіями.

Очікується, що прийняття документу дозволить збільшити розмір інвестицій в українську економіку, в тому числі і в критично важливі інфраструктурні об’єкти.

Нагадаємо, у квітні цього року Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», знявши обмеження на розмір боргових зобов’язань, виконання яких здійснюються під державні гарантії.

«Сподіваємося, що прийняття цієї постанови та приведення положень Порядку у відповідність до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік» дозволить Міністерству енергетики найближчим часом розпочати процедури відбору інвестиційних проєктів, в яких Укргідроенерго обов’язково візьме участь», - зазначив директор департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проєктів Укргідроенерго Юрій Литвиненко.

Також у змінах до Порядку відмінено форму подання заявки на надання державних гарантій під інвестиційні проєкти.

 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Дністровська ГАЕС: на порядку денному - завершення робіт зі спорудження гідроагрегату №4

Укргідроенерго бере участь у реалізації інвестпроєктів Херсонського регіону

 

 

 

Поділитися: