Все буде Україна!

В Австралії розпочинаються екологічні дослідження для ГАЕС на озері Лайєлл

В Австралії розпочинаються екологічні дослідження для ГАЕС на озері Лайєлл

30-08-2023
EnergyAustralia розпочинає технічні та екологічні дослідження для запропонованого проєкту гідроакумулюючої електростанції на озері Лайєлл потужністю 335 МВт, яка буде розташована поблизу Літгоу в Новому Південному Уельсі.

Як повідомляє Нydroreview, початок роботи над заявою про вплив на навколишнє середовище слідує за оприлюдненням секретарем уряду Нового Південного Уельсу Вимог до оцінки впливу на навколишнє середовище.

Майк де Вінк, директор проєкту EnergyAustralia по озеру Лайєлл, сказав, що команда експертів проведе поглиблені дослідження протягом наступних 12 місяців, щоб визначити потенційний вплив проєкту на довкілля та заходи з пом'якшення його наслідків.

«Фахівці будуть аналізувати біорізноманіття, водну екологію, спадщину аборигенів, соціальний вплив, вплив на воду та клімат тощо. Ми також оцінимо потенціал проєкту для створення місцевого економічного зростання та можливостей для працевлаштування. Дослідження будуть поширюватися на розуміння переміщення транзитних і мігруючих видів тварин. Результати цих досліджень допоможуть нашій проєктній команді сфокусуватися там, де це необхідно», - зазначив він.

«Гідроакумулюючі електростанції, подібні до цієї - це те, що потрібно Австралії для зберігання надлишкової енергії, виробленої відновлюваними джерелами, оскільки ми відмовляємося від вугілля і переходимо до екологічно чистого енергетичного майбутнього», - додав Майк де Вінк.

За даними EnergyAustralia, під час будівництва ГАЕС на озері Лайєлл буде створено 600 робочих місць. Проєкт отримав фінансування від уряду Нового Південного Уельсу в рамках програми NSW Pumped Hydro Recoverable Grants Program.

Очікується, що остаточні концептуальні плани та ОВНС проєкту будуть представлені приблизно в середині 2024 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Financial Times

Поділитися: