Все буде Україна!

В австралійському Квінсленді збудують нову ГАЕС

В австралійському Квінсленді збудують нову ГАЕС

18-10-2023
Проєкт гідроакумулюючої електростанції Борумба потужністю 2 ГВт у Квінсленді отримав підтримку Уряду.

Як повідомляє Hydro Review, невдовзі має розпочатися ретельна оцінка соціальних, економічних та екологічних питань, пов’язаних з проєктом.

Проєкт, що розробляється компанією Queensland Hydro, передбачає будівництво нового верхнього водосховища, а також нової дамби Борумба. Як зазначається, станція зможе виробляти до 2 000 МВт електроенергії протягом 24 годин.

В рамках проєкту розпочато геотехнічне розвідувальне буріння в зоні, яке допоможе отримати інформацію для оцінки впливу на довкілля.

«Це ще один крок вперед для проєкту гідроакумулюючої електростанції Борумба і подальший прогрес на шляху до майбутнього нашого штату як території чистої енергії. Протягом останнього року ми ініціювали будівництво нових проєктів чистої енергетики в країні, залучаючи нові інвестиції та створюючи нові робочі місця для жителів Квінсленду. Наша мета - 70% відновлюваних джерел енергії до 2032 року та нульові викиди до 2050 року - мають на меті трансформувати нашу інфраструктуру, енергетичну систему та економіку», - зазначив віце-прем'єр-міністр штату Стівен Майлз.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: ABC.NET.AU

Поділитися: