Все буде Україна!

В Чехії пройшов навчальний тренінг з використання програми MIKE

В Чехії пройшов навчальний тренінг з використання програми MIKE

03-05-2023
Гідроенергетики долучилися до освоєння нового програмного забезпечення MIKE, яке дозволяє змоделювати поведінку системи річок та спрогнозувати використання водних ресурсів. Тепер передбачити паводки або посуху буде значно простіше.

З 24 по 27 квітня представники Укргідроенерго на запрошення Чеського філіалу компанії DHI a.s. (Danish Hydraulic Institute) взяли участь у тренінгу з використання нового програмного комплексу MIKE. Даний комплекс Товариство закупило з метою оптимізації торгової стратегії, прогнозування повені або посухи, а також зменшення ризиків відкриття затворів. 

Група представників комерційних підрозділів, під керівництвом заступника генерального директора з комерційної діяльності – Богдана Сухецького, а також директора департаменту з комерції Олександра Рохварга, заступника директора департаменту з комерції В’ячеслава Бабіча та керівника групи прогнозування гідроресурсів Анни Панасенко, пройшли навчальний тренінг. Під час навчання гідроенергетики збагатили свої навички у створенні гідродинамічних моделей, отримали поради від європейських колег щодо використання новопридбаної програми. А також отримали відповідні сертифікати від Академії DHI з проходження навчального курсу за програмними модулями MIKE+, MIKE HYDRO RIVER та MIKE OPERATIONS.

«Зараз триває робота щодо збору та агрегації даних, необхідних для побудови гідродинамічної моделі. Це великий пласт роботи по внесенню даних та реалізації використання моделі MIKE в Товаристві», - зазначає директор департаменту з комерції Олександр Рохварг. 

MIKE – це програма з високоякісного моделювання річкових систем, створена відомою компанією – DHI, яка швидко набирає  популярність в Європі. За допомогою цієї програми можна змоделювати систему річок та їх гідравліку, кількість опадів, спрогнозувати паводки, визначити динаміку водозбору та стік води. 

Укргідроенерго є однією з основних водокористувачів водосховищ Дніпровського каскаду та Дністровського комплексного гідровузла в системі водогосподарського комплексу України, тому мати таку програму в своєму арсеналі це «must have» для гідрогенеруючих компаній та великий крок до Європейського майбутнього.

Використання водних ресурсів накладає на Товариство велику відповідальність та зобов’язує дотримуватись вимог щодо охорони навколишнього природного середовища на водосховищах Дніпровського каскаду та Дністровського комплексного гідровузла, а своєчасний аналіз та правильне прогнозування використання цих ресурсів за допомогою програми MIKE забезпечить стабільну та ефективну роботу станцій.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: