Все буде Україна!

В Еквадорі ввели в комерційну експлуатацію ГЕС Сарапулло

В Еквадорі ввели в комерційну експлуатацію ГЕС Сарапулло

06-03-2023
Національний центр енергетичного контролю оголосив про початок комерційної експлуатації 49 МВт ГЕС Сарапулло в Еквадорі.

Як повідомляє World-Energy, станція оснащена трьома гідроагрегатами типу Френсіс, потужністю 16,3 МВт кожен.

Сарапулло є частиною гідроелектричного комплексу Toachi-Pilatón, розташованого на річці Пілатон між кантонами Санто-Домінго, Сігчос та Межаа.

Національний центр енергетичного контролю оголосив про введення в комерційну експлуатацію ГЕС Сарапулло після оцінки задовільного дотримання технічних та комерційних вимог для включення нового об’єкту в національну енергомережу 1 березня. Саме з цієї дати корпорація через свій бізнес-підрозділ Hidrotoapi зможе виставляти рахунки за вироблену енергію.

Національний центр енергетичного контролю заявив, що отримані кошти спрямуються на збирання електромеханічних компонентів на ГЕС Alluriquin, яка розташована на Північному Заході Еквадору нижче ГЕС Сарапулло.

Експлуатація цих електростанцій має важливе значення для країни. Під час останнього посушливого сезону Сарапулло виробила близько 50 ГВт-год електроенергії для національної енергомережі.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: