Все буде Україна!

В Пакистані побудують найбільшу гідроелектростанцію в країні

В Пакистані побудують найбільшу гідроелектростанцію в країні

24-04-2020
Світовий банк виділив додаткові 700 млн дол. на фінансування будівництва найбільшої гідроелектростанції в Пакистані Дасу. Після завершення першого етапу будівництва вздовж річки Інд виробнича потужність станції становитиме 2 160 МВт, а після повного введення ГЕС в експлуатацію потужність зросте до 4 320 МВт.

Наразі енергетичний сектор Пакистану має на меті перейти від дорогого неефективного викопного палива до більш дешевих відновлюваних джерел енергії. Так, реалізація проєкту Дасу дозволить збільшити виробництво електроенергії в країні в цілому, а також частку гідроенергетики в системі генеруючих потужностей, серед яких на даний момент домінують теплоелектростанції.

Важливо, що введення в експлуатацію гідроелектростанції Дасу допоможе в рази зменшити загальну вартість виробництва електроенергії, зробивши її більш доступною для мільйонів населення, промислового та сільського господарств. Зокрема, на сьогоднішній день середня вартість виробництва електроенергії в країні становить 0,08 дол./КВт*год, а нова ГЕС вироблятиме електроенергію за ціною 0,03 дол./КВт*год. Планується, що станція забезпечуватиме країну електроенергією у найбільш пікові літні періоди.

Варто зазначити, що поряд із тарифними змінами, будівництво гідроелектростанції призведе до зменшення імпорту викопних видів палива та допоможе пом’якшити енергетичну кризу в країні в цілому. Окрім того, за словами керівника проєктної групи Рікарда Лідена, гідроелектростанція Дасу матиме мінімальний вплив на навколишнє середовище, тож цей проєкт вважається одним із найкращих гідроенергетичних проєктів у світі.

Загалом, будівництво Дасу сприятиме соціально-економічному розвитку Пакистану, особливо у прилеглих до неї районів Верхнього Когістанського району провінції Хайбер-Пахтунхва. Вкладені інвестиції в енергетичний сектор дозволять країні до 2047 року збільшити середній рівень доходу населення.

Фінансування будівництва гідроелектростанції Дасу відбуватиметься за рахунок Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Так, кредит на реалізацію проєкту надано терміном на 25 років, включаючи 5-річний пільговий період.

Джерело: International Water Power&Dam Constructional

Фото: Profit by Pakistan Today

 

Поділитися: