Все буде Україна!

В Румунії повернулися до ідеї будівництва ГАЕС Tarnita-Lapustesti

В Румунії повернулися до ідеї будівництва ГАЕС Tarnita-Lapustesti

03-08-2023
Румунська компанія, яка управляє участю держави в енергетичних компаніях оголосила про проведення попередніх консультацій з метою укладення контракту на розробку техніко-економічного обґрунтування для гідроакумулюючої електростанції Tarnita-Lapustesti.

Як повідомляє Romania Insider, техніко-економічне обґрунтування буде розроблено з метою визначення рішень для будівництва ГАЕС потужністю від 500 до 1000 МВт. Воно міститиме можливі варіанти будівництва станції та аналіз витрат і вигод, проведений для цих рішень, розроблених в існуючих законодавчих та техніко-економічних умовах.

Дослідження також включатиме містобудівне обґрунтування, відповідні дозволи на забезпечення комунальних послуг, а також спеціальні висновки та дослідження, залежно від специфіки, включаючи дозвіл на підключення до мережі електропередачі та екологічний дозвіл.

Нагадаємо, у 2019 році румунський уряд погодив реалізацію одного з найстаріших енергетичних проєктів, ініційованих ще в 70-х роках, який після падіння комуністичного режиму періодично відновлювався, але досі не був реалізований.

Техніко-економічне обґрунтування на той час (2019 рік) оцінювало необхідні інвестиції в 1,15 млрд євро, виконання робіт передбачалося протягом семи років з введенням в експлуатацію в два етапи.

Влітку 2021 року чотири південнокорейські компанії виявили зацікавленість у відновленні енергетичного проєкту з будівництва та експлуатації гідроакумулюючої електростанції Tarnita-Lapustesti.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Monitorulcj.ro

Поділитися: