Все буде Україна!

В штаті Невада з’явиться нова ГАЕС, потужністю 1 ГВт

В штаті Невада з’явиться нова ГАЕС, потужністю 1 ГВт

13-03-2023
Американська енергетична компанія rPlus Hydro подала остаточну заявку на отримання ліцензії до Федеральної комісії з регулювання енергетики США (FERC) для гідроакумулюючої гідроелектростанції, розташованої в місті Уайт-Пайн, штат Невада.

Як повідомляє Еnerdata, проєкт White Pine Pumped Storage зможе видавати 1000 МВт електроенергії протягом восьми годин, що робить його системою, здатною забезпечувати приблизно восьму частину літнього пікового попиту на електроенергію Невади. За оцінками, проєкт потребуватиме інвестицій у 2,5 мільярда доларів США, а будівництво розпочнеться у 2025 році, якщо заявку буде схвалено. Будівництво може тривати п'ять-сім років, тобто проєкт може бути введений в експлуатацію на початку 2030-х років.

Це друга заявка на отримання ліцензії на гідроакумулюючу станцію, подана компанією rPlus Hydro до Федеральної комісії з регулювання енергетики США у 2023 році.  У січні вона вже подавала заявку на проєкт гідроакумулювання Seminoe у штаті Вайомінг.

На кінець 2021 року гідроенергетика становила 8% в структурі встановленої потужності енергетики США (майже 102 ГВт) і 6,5% виробітку електроенергії  (283 ТВт-год).

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Whitepinepumpedstorage

Поділитися: