Все буде Україна!

Малайзія повинна інвестувати 375 мільярдів доларів у відновлювальні джерела енергії, щоб досягти кліматичних цілей до 2050 року

Малайзія повинна інвестувати 375 мільярдів доларів у відновлювальні джерела енергії, щоб досягти кліматичних цілей до 2050 року

14-03-2023
Міжнародна агенція з відновлювальної енергетики (IRENA) заявила, що Малайзії потрібно буде подвоїти свої інвестиції в перехід на відновлювані джерела енергії щонайменше до 375 мільярдів доларів, аби досягти своєї амбітної мети - вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Як повідомляє Daily Mail, генеральный директор IRENA Франческо Ла Камера заявив, що запланована енергетична політика Малайзії може бути недостатньою для досягнення цілей енергетичного переходу.

Згідно зі звітом IRENA, через зростання населення та споживання енергії, викиди в Малайзії, як очікується, зростуть до 280 мільйонів тон СО2 на рік у період до 2050 року.

Зараз країна виробляє  трохи більше 1% своєї електроенергії з відновлювальних джерел, таких як сонячна енергія та біопаливо. Викопні види палива, як-от вугілля та газ, становлять левову частку в структурі виробленої електроенергії.

IRENA заявила, що Малайзії необхідно збільшити загальні інвестиції із нинішніх 159 мільярдів доларів до 375–415 мільярдів доларів, щоб розширити потужності відновлюваних джерел енергії та підвищити енергоефективність. Це допоможе скоротити викиди, пов’язані з енергетикою, на 60%.

Це також допомогло б Малайзії заощаджувати від 9 до 13 мільярдів доларів США щорічно, щоб уникнути сукупних витрат на енергію, клімат і охорону здоров’я, а також поступове скасування субсидій на викопне паливо, повідомляє IRENA.

«Безсумнівно, що це неможливо зробити без інтенсивної співпраці», — підсумував Ла Камера.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: The Edge Markets

Поділитися: