Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулося відкрите обговорення з громадськістю встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та Інвестиційної програми

В Укргідроенерго відбулося відкрите обговорення з громадськістю встановлення тарифів на відпуск електричної енергії та Інвестиційної програми

Актуально
02-10-2018
1 жовтня в ПрАТ «Укргідроенерго» відбулося відкрите обговорення з громадськістю встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та Інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік.

На початку заходу із вступним словом до громадськості звернувся заступник генерального директора з економіки та фінансів Василь Шкураков, привітавши присутніх і відзначивши:

«На виконання вимог Постанови НКРЕКП від 30.06.2017 № 866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на відкрите обговорення виносяться питання встановлення тарифів на відпуск електричної енергії ГЕС і ГАЕС та схвалення інвестиційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік».

Надалі Василь Шкураков проінформував присутніх, що розрахунок складових тарифів на 2019 рік здійснений з урахуванням затвердженої НКРЕКП Методикою формування, розрахунку та затвердження тарифів на електричну та теплову енергію, що виробляється на гідроелектростанціях (постанова  запропонованих тарифів, причини їх зміни та зазначив наступне:

«Загальний обсяг витрат ГЕС Товариства на 2019 рік запланований в сумі 3 871,1 млн грн та розрахований на рівні, що забезпечить безаварійну роботу гідроагрегатів, дозволить покрити найнеобхідніші потреби гідроелектростанцій Укргідроенерго, здійснити оновлення основних фондів, реалізувати інвестиційні проекти, затверджені рішеннями Уряду, забезпечити своєчасне погашення кредитів та сплату відсотків за ними. Середній тариф по компанії становитиме 116,44 коп./кВт∙год (без ПДВ)».

Головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський повідомив, що План «Послуги виробничого характеру  ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік  складає 256 028 тис. грн.:

«Згідно з графіком реконструкції, капітальних та поточних ремонтів обладнання ПрАТ «Укргідроенерго», по ремонтній кампанії Товариства в 2019 році передбачено проведення капітального ремонту на 14 гідроагрегатах загальною вартістю 59 481 тис. грн та проведення поточного ремонту  по плану послуг виробничого характеру 3 гідроагрегатів. Також передбачено ремонт вимикачів  виробників  АВВ, AREVA (Швейцарія) на суму 73 587 тис. грн.  Всього передбачено планом «Послуги виробничого характеру  ПрАТ «Укргідроенерго» на 2019 рік  виконання капітальних ремонтів на суму 170 439 тис. грн, поточних ремонтів на суму 14 112 тис. грн та  виконання інших послуг  виробничого характеру на суму 71 477 тис. грн».

Питання запропонованої Інвестиційної програми Укргідроенерго на 2019 рік окреслив заступник генерального директора зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко. Він наголосив, що Інвестиційна програма сформована на підставі затверджених Урядом Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність» та Програми розвитку гідроенергетики на період до 2026 року. попередню версію компанії. Загальна сума інвестиційної програми, що запропонована компанією для обговорення на 2019 рік, складає 7 071 млн грн.

Володимир Руденко повідомив, що у 2019 році Укргідроенерго продовжить реалізовувати наступні пріоритетні напрями:

«По-перше, з будівництва нових електростанцій на суму 4 205 млн грн, у тому числі проекти з завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС в складі 3-х агрегатів, включаючи заходи по підвищенню надійності та безпеки гідротехнічних споруд, основного гідросилового обладнання та гідромеханічного обладнання (843,1 млн грн); будівництва другої черги Дністровської ГАЕС у складі г/а № 4 (1 278,2 млн грн); проектування третьої черги Дністровської ГАЕС у складі г/а №№ 5-7 (102,5 млн грн); будівництва Канівської ГАЕС (51,4 млн грн), Каховської ГЕС–2 (57,5 млн грн), Верхньодністровського каскаду ГЕС (20,0 млн грн), електростанцій відновлювальних джерел енергії (сонячних і вітрових електростанцій) – 1 852,4 млн грн.

По-друге, з реконструкції, модернізації, технічного переоснащення діючих станцій – 2 643 млн грн, у тому числі: друга черга реконструкції ГЕС Укргідроенерго (2 234 млн грн); проектування реконструкції гідротехнічних споруд (62 млн грн); капітальні інвестиції за окремими проектами (у тому числі за приписами контролюючих органів та інші проекти –161,4 млн грн); витрати на створення системи антитерористичного захисту (84,9 млн грн), капітальний ремонт (поліпшення) (75 млн грн), реконструкція бази відпочинку (25,6 млн грн).

По-третє, інші капітальні інвестиції для забезпечення господарської діяльності товариства (придбання обладнання без здійснення будівництва, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів) на суму 223 млн гривень».

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: