Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбувся семінар з питань запобігання і протидії корупції

В Укргідроенерго відбувся семінар з питань запобігання і протидії корупції

27-04-2018
27 квітня в апараті управління Укргідроенерго відбувся навчальний семінар «Стандарти, вимоги та обмеження, встановлені Антикорупційною програмою ПрАТ «Укргідроенерго» і відповідальність посадових осіб за їх порушення».

Участь у семінарі з питань запобігання і протидії корупції взяли заступники генерального директора, головний інженер, головний бухгалтер та керівники структурних підрозділів Товариства.

Захід проводив начальник служби з реалізації Антикорупційної програми ПрАТ «Укргідроенерго» Юрій Ющенко.

На початку семінару Ю. Ющенко розповів присутнім про стандарти і основні положення Антикорупційної програми Товариства, відзначивши:

«Антикорупційна програма встановлює норми та правила поведінки і професійної етики працівників ПрАТ "Укргідроенерго", дотримання яких має сприяти підвищенню корпоративної етики у сфері діяльності працівників Товариства і, як наслідок, усуненню передумов до створення ними корупційних правопорушень».

Також начальник служби зазначив, що стандарти Антикорупційної програми включають спеціальні антикорупційні процедури, які мають забезпечити як умови для попередження корупційних правопорушень, так і умови для своєчасного виявлення таких правопорушень і вжиття заходів з їх припинення та мінімізації їх негативних наслідків для Товариства:

«Головною метою всіх цих заходів є запобігання скоєнню корупційних правопорушень працівниками Товариства і, як наслідок, убезпечення їх від притягнення до адміністративної  або кримінальної відповідальності і покарання, створення атмосфери справедливості та рівності в правах всіх працівників, підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності Товариства, забезпечення позитивного іміджу та репутації ПрАТ «Укргідроенерго» як перед діловими партнерами, так і перед суспільством в цілому».

У другій частині семінару Ю.Ющенко розповів присутнім про обмеження, встановленні чинним антикорупційним законодавством для посадових осіб юридичних осіб приватного права, відповідальність за порушення чинного антикорупційного законодавства України та вимог Антикорупційної програми Товариства.

Варто зазначити, що навчання здійснювалось відповідно до Плану навчальних заходів з питань запобігання та протидії корупції у 2018 році, затвердженому наказом Генерального директора № 320-н від 15.12.17 року у виконання наказу Міненерговугілля № 656 від 10.10.17 року. Рекомендований перелік питань для навчань був також наданий Міненерговугілля України.

З Антикорупційною програмою ПрАТ «Укргідроенерго» та звітом за результатами роботи із запобігання та виявлення корупції у 2017 році Ви можете ознайомитися за посиланням.

Поділитися: